Министерството на земеделието и храните подкрепя традициите и опазването на

...
Министерството на земеделието и храните подкрепя традициите и опазването на
Коментари Харесай

Заместник-министър Деян Стратев: МЗХ подкрепя опазването на културното наследство в селските райони

Министерството на земеделието и храните поддържа традициите и опазването на културното завещание в селските региони. Това сподели заместник-министърът на земеделието и храните Деян Стратев в приветствието си към уредниците и участниците в следващия Пети Църногорски събор, който се организира край манастира „ Св. Св. Козма и Дамян " над с. Гигинци.

„ Днешното ревю се реализира със съдействието и финансовата поддръжка на Министерство на земеделието и храните (МЗХ), което създавайки удобна нормативна среда в сходство националното и европейско законодателство, обезпечава благоприятни условия за подкрепяне на българските фермери ", съобщи заместник-министърът.

Той добави, че отглеждането на животни като един от предпочитаните браншове в земеделието се подкрепя чрез разнообразни финансови принадлежности със средства от европейския бюджет по двата стълба на ОСП, както и с национални средства, с оглед опазване икономическата жизненост на стопанствата.

Заместник-министърът напомни, че през 2023 година за пригаждане на производителите в селскостопанския бранш към актуалните провокации беше обезпечена изключителна финансова помощ с общ бюджет в размер на 213 млн. лева, от които за бранш отглеждане на животни - 102 млн. лева

Той прегледа Поляната на животновъдите, Алеята на манастирските производители и Алеята на занаятите и връчи медали и грамоти на участващите в събитието животновъди, както и на националните състезатели по българска поясна битка Кореш.

Заместник-министър Деян Стратев благодари на уредниците в лицето на регионалната и общинска администрация на Перник, „ Обединени български животновъди ", както и на Църногорския манастир и пожела здраве и триумфи на всички участници в събитието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР