Министерството на земеделието и храните (МЗХ) се бави с промените

...
Министерството на земеделието и храните (МЗХ) се бави с промените
Коментари Харесай

Земеделци скочиха на ресорното министерство

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) се бави с измененията в Стратегическия проект за развиването на земеделието и селските региони 2023 – 2027 година За това сигнализират от Български фермерски съюз.

Няма никаква изясненост какво се случва. Вече е краят на август, а към момента няма предоставени материали на браншовите организации за поправките в проекта, сподели Георги Стоянов, ръководител на Българския фермерски съюз

Според него материалите би трябвало да бъдат прегледани и утвърдени при започване на септември в Комитета по наблюдаване. След това министерството да съблюдава взетото от земеделската комисия в 49-ото Народно заседание решение тези ремонти да бъдат предоставени на депутатите до 11 септември.

От организацията упорстват да се реализира по-справедливо систематизиране на директните заплащания в интерес на индустриалните площи, екосхемите, секторните интервенции, нововъведенията за подкрепяне на дребните и междинните аграрни стопанства, производството на български плодове и зеленчуци, мляко, месо и пчелен мед.

Браншът чака заключения и рекомендации за това до каква степен първичните цели в Стратегическия проект, вложения и фокус ориентиране не престават да бъдат настоящи и в кои аспекти ще бъдат изменени.

Не сме осведомени с анализите на резултатите от подадените заявки в Кампания 2023 година Другата част от разбора се прави от дирекция „ Компенсаторни заплащания “ и те вървят редом с актуализацията на SWOT-анализите, които обаче към момента не са завършили и още веднъж нямаме информация, уточни Стоянов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР