Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) се сдоби с

...
Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) се сдоби с
Коментари Харесай

Зам.-министрите на земеделието станаха петима

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) се снабди с рекорден брой зам.-министри, откакто държавното управление утвърди през вчерашния ден пети заместител на агроминистъра Румен Порожанов. Това е изпълнителният шеф на Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци (БАОППЗ) и някогашен основен специалист от отдел " Плодове и зеленчуци " в Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) - Чавдар Маринов, който ще е с сектор плодове, зеленчуци и биопроизводство.

Назначаването на нов зам.-министър беше дадено на земеделските стопани след митингите през април. Всички претенции на браншовите организации бяха вписани в съглашение, което планува организациите сами да посочат кой да заеме поста зам.-министър.

Изборът на новия зам.-министър е подсилен от Асоциация " Български пипер ", от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните, Българската асоциация " Биопродукти ", Националната асоциация на картофопроизводителите (НАК), Националната организация на оранжерийните производители, Национална биоасоциация, Българската асоциация на организациите на производителите на плодове и зеленчуци, излиза наяве от протокол от днешната среща на представители на Министерството на земеделието, храните и горите и организации на производителите на плодове и зеленчуци и биопроизводители.

За консултант с сектор картофи на новия зам.-министър е определен Тодор Джиков, ръководител на НАК. До дни следва да бъдат излъчени още двама съветници - с сектор плодове и зеленчуци и с сектор биологично земеделие.

Неравностойната борба на българските производители с високосубсидираната продукция от Европа е проблем, съобщи пред fermer.bg Маринов. Той споделя, че следва наложителна среща с всички търговски вериги, с цел да се създадат няколко съглашения. А в бъдеще може би и нормативен акт, с който да се задължават избран % от продукцията да бъде българска, споделя Маринов. По неговите думи следва незаконният импорт от Турция, Македония, Сърбия. Тук би трябвало да се включат и Национална агенция за приходите, и Агенция " Митници ", както и БАБХ, декларира той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР