Министерството на земеделието, храните и горите и националната служба за

...
Министерството на земеделието, храните и горите и националната служба за
Коментари Харесай

Правят разяснителна кампания за африканската чума по свинете в Мездра

Министерството на земеделието, храните и горите и националната работа за препоръки в земеделието канят на информационно-разяснителна акция измежду жителите и органите на локалната власт в Мездра по отношение на заболяването „ Африканска чума по свинете “.
Разяснителната акция ще се организира на 5 септември от 11 часа в заседателната зала на общината – ет.4. ул. „ Христо Ботев “ №27. В срещата ще вземат участие кметове, кметски наместници и стопани, отглеждащи свине вид „ Заден двор “. По време на акцията ще бъде показана обща информация за болестта „ Африканска чума по свинете “ и какви са условията за биосигурност в животновъдните обекти за развъждане на прасета. Лектор ще бъде доцент, доктор Чавдар Филипов от Лесотехнически университет в София.
На срещата ще бъде показана информация за болестта - източници и предаване на вируса, подхванати ограничения за ограничение и очистване на болестта при домашните прасета при първично огнище, при първично зародил случай на заболяването при дивите прасета, при открит мъртвец на дива свиня и отвън инфектираните зони при дивите прасета.
Целта на срещата е ясно и разбираемо да бъдат показани условията за биосигурност в животновъдните обекти за развъждане на прасета.
Участниците ще имат опция да задават съответни въпроси и да получат нужните уточнения по метод, по който да могат да вземат решение за следващи дейности, свързани с техните стопанства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР