Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд Земеделие

...
Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд Земеделие
Коментари Харесай

ДФЗ не откри нередности при още четири проекта за къщи за гости

Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд " Земеделие " ревизираха още четири планови оферти от общо 14-те.

От ведомството оповестяват, че три от инспекциите за сходство са били осъществени на територията на МИГ " Чирпан " ", а една - на МИГ " Белово, Септември, Велинград ".

Експертите посетиха терен в чирпанското село Средно Градище, на който се планува да се построи комплекс с ресторант, стаи за настаняване и приложни занаяти. Исканата за плана дотация е 390 791 лева

По информация на упълномощено лице от собственичката на парцела се планува да бъдат построени три тематични къщички за самун, занаяти и лавандула, както и стаи за настаняване с потенциал от 8 места.

Второто планово предложение е за създаване на о бект за хранене и настаняване, като общата стойност на дотацията възлиза на 293 780 лева По думи на притежателя на парцела концепцията е да се направи ресторант-пицария за хранене, като ще има и места за настаняване.
 Още две къщи за посетители устояха инспекцията на ДФЗ
Още две къщи за посетители устояха инспекцията на ДФЗ

По-рано през днешния ден втори от 14-те обекта под прицел също се оказа безупречен

Третото планово предложение - на стойност 391 152 лева, също е за създаване на място за настаняване и хранене, като оптималният потенциал на местата за настаняване ще бъде за 10 лица. Целта на собственичката е да се развие туристическата активност в Чирпан и да бъдат открити работни места за младежите в района.

От МЗХГ оповестяват, че при инспекциите на територията на Чирпан не са били установени несъответствия сред желанията на претендентите и техните планове. От МИГ " Чирпан " също са уверили проверяващите в достоверността на информацията.

Днес е била осъществена и инспекция на планово предложение за закупуване на съоръжение и обзавеждане на къща за посетители " Нова Аква " в местността Вельовица край Велинград . Исканата дотация възлиза на 41 640 лева

Експертите показват, че при инспекцията е било открито, че къщата за посетители е на доста ранен стадий от завършването си и няма по какъв начин да бъде стартиран планът за обзавеждането й. В момента тя се построява със лични средства, а оборудването ще бъде финансирано посредством плановото предложение, в случай че то бъде утвърдено.
 Още две къщи за посетители устояха инспекцията на ДФЗ
Още две къщи за посетители устояха инспекцията на ДФЗ

По-рано през днешния ден втори от 14-те обекта под прицел също се оказа безупречен

От министерството показват, че следва да бъдат тествани още три от общо 14 плана, които са кандидатствали за развиване на туристически действия.

Припомняме, в понеделник аграрни специалисти ревизираха хотел в село Гургулят, където не откриха несъответствия . Това беше втората от оповестените в петък от министър Десислава Танева 14 инспекции на подадени планове. Преди това от ведомството ревизираха и къща за посетители в Лясковец, за която също заключиха, че е изцяло изрядна.

По-късно денем бяха осъществени инспекции на още две планови оферти - хотел в Берковица и център за деца скаути за нощуване на палатки. Те също се оказаха изрядни съгласно МЗХГ и ДФЗ.

До момента поради установени нередности с убсидията си би трябвало да върне единствено друга къща за посетители в Гургулят , която съгласно информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова.
 Къща за посетители в Гургулят ще връща дотацията си
Къща за посетители в Гургулят ще връща дотацията си

ДФЗ реши, че Ани Иванова би трябвало да възвърне близо 400 000 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР