Министерството на здравеопазването в управляваната от Хамас Газа съобщи рано

...
Министерството на здравеопазването в управляваната от Хамас Газа съобщи рано
Коментари Харесай

На живо: Министерството на здравеопазването в управляваната от Хамас Газа казва, че смъртните случаи във война надхвърлят 8 000

Министерството на здравеопазването в ръководената от Хамас Газа заяви рано в неделя, че повече от 8000 са били убити на палестинската територия от началото на войната с Израел на 7 октомври.  Следвайте нашия блог онлайн за най-новите актуализации. Всички часове са парижко време (GMT+2).

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху сподели на конференция, че „ войната в линията (Газа) ще бъде дълга и сложна и ние сме готови за нея “, след среща със фамилии на заложници, държани в Газа след изненадващите офанзиви на Хамас против Южен Израел на 7 октомври. Израелски военни самолети удариха 150 тунела и подземни бункера в северната част на Газа през нощта против събота, оповестиха военните. Обширните подземни уреди на Хамас, доста от които са ситуирани под град Газа в северната част на територията, се считат за основни цели на офанзивата. В изказване на военните се споделя, че ударените обекти включват " тунели на тероризма, подземни бойни пространства и спомагателна подземна инфраструктура ". Израелската войска повтори апела си жителите на Газа да се изтеглят в южната част на палестинската територия преди " идна интервенция на ИД ". Израелският министър на защитата Йоав Галант също разгласи в събота, че продължаващата интервенция в Газа ще продължи " до второ разпореждане ". Газа беше под съвсем цялостно спиране на връзките, като интернет и телефонните услуги бяха прекратени за повече от 12 часа до събота сутринта. Телекомуникационните компании и Палестинското общество на Червения полумесец обявиха, че израелските бомбардировки са виновни. Ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус написа в събота, че прекъсването на тока " прави невероятно колите за спешна помощ да доближат до ранените " и че СЗО не е съумяла да се свърже със своя личен състав и здравни заведения. Общото заседание на Организация на обединените нации утвърди необвързваща резолюция в петък, призоваваща за „ филантропично помирение “ в Газа, водещо до преустановяване на враждебните дейности сред Израел и ръководещите в Газа от Хамас. 193-членният международен орган одобри резолюцията със 120 против 14 гласа и 45 въздържали се. Министерството на здравеопазването в ръководената от Хамас Газа съобщи, че повече от 7700 души са били убити от експлоадирането на войната с Израел след офанзивата на Хамас на 7 октомври, при която починаха минимум 1400 израелци. FRANCE 24 не съумя да удостовери без значение броя на жертвите.

Ако блогът онлайн не се появи незабавно, апелирам, опреснете страницата.

Ключови събития от събота, 28 октомври:

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху сподели в събота, че боевете в линията Газа ще бъдат „ дълги и сложни “, защото израелските сухопътни сили работят на палестинската територия за повече от 24 часа.

Израел разшири наземните си интервенции и отряза палестинската територия от връзките три седмици откакто Хамас предприе най-смъртоносната единична офанзива в историята на Израел.

Прочетете нашия блог, с цел да видите по какъв начин се развиха събитията от деня.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР