Министерството на здравеопазването цели справедливо заплащане на допълнителните възнаграждения на

...
Министерството на здравеопазването цели справедливо заплащане на допълнителните възнаграждения на
Коментари Харесай

Здравното министерство: Целим справедливо изплащане на допълнителните пари за Спешната помощ

Министерството на опазването на здравето цели заслужено възнаграждение на спомагателните хонорари на работещите в центровете за незабавна здравна помощ /ЦСМП/ за работа при неподходящи условия. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването.

Средствата се изплащат според Правила за установяване на размер на сумите, заплащани от Министерство на здравеопазването за спомагателни хонорари за реализирани резултати на чиновници на второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на опазването на здравето, работещи при неподходящи условия на труд по време на оповестеното изключително състояние.

Допълнителните хонорари, съгласно Правилата, се заплащат за месеците, през които в страната е оповестено изключително състояние и се изплащат в допълнение на главното трудово заплащане на съответния чиновник. Право на спомагателни хонорари имат чиновници на ЦСМП, медицински и немедицински личен състав, които през месеца са имали директен допир до пациент с потвърден COVID-19, като по този метод за съответния месец попадат в обсега на осъществяване на активност при неподходящи условия.

Нетният размер на спомагателното заплащане е до 1000 лева при цялостен отработен месец или сума, пропорционална на отработеното от лицето време през месеца. При установяване на размера на спомагателните средства, ръководителите на ЦСМП са длъжни при образуването на разноските за личен състав да регистрират фактически отработените дни в месеца, за който се получават средствата.

Министерство на здравеопазването регистрира не времето в директен допир до пациент с потвърден COVID-19 от подобаващ чиновник, а действително отработено за месеца време. Размерът на възнаграждението не зависи от часовете, през които лицето е оказвало незабавна помощ на пациент с COVID-19, а от всички отработени часове през месеца.

На ЦСМП са предоставени висококачествени антигенни проби, посредством които, по преценка на екипа, на място може да се извърши тестване на пациент за доказване на COVID-19. Изплащането на спомагателните хонорари се прави в месеца, идващ отчетния.

При подозрения за оказване на незабавна помощ на пациент, за който няма информация за позитивен тест все още на оказаната незабавна помощ, може да се извърши информация в Националния указател за битка с COVID-19 за всички обслужени от ЦСМП пациенти през предходния месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР