"Министерството на здравеопазването трябва да вземе по-сериозни мерки такива хора

...
"Министерството на здравеопазването трябва да вземе по-сериозни мерки такива хора
Коментари Харесай

Полицай: Бронежилетките са достатъчно малко, за да не сме спокойни

"Министерството на опазването на здравето би трябвало да вземе по-сериозни ограничения такива хора да бъдат на болнично лекуване. Полицаите нито имаме подготовката, нито сме оборудвани за такива обстановки ".

Така разяснява пред NOVA зам.-председателят на УС на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов случая, в който служител на реда от III-то РПУ в столицата е бил прострелян в главата, до момента в който е изпълнявал служебните си отговорности.

"Много мъчно се прави преценка в такава обстановка. Това е най-високата цена, която един чиновник на Министерство на вътрешните работи може да заплати при работата си. Такива случаи не са необичайност. За страдание не можем да се оправим сами, а и не би трябвало това да е проблем на Вътрешното министерство ”, сподели Кузманов.

"Когато имаме предвидим случай с съществуване за оръжия, ситуацията с оборудването не е положително. Бронежилетките са задоволително малко, с цел да не се усещат сътрудниците сигурни - не повече от 1 на 4-5 чиновници, което не подсигурява сигурността ", изясни той.

Какво се случи

Полицай от III-то РПУ в столицата е бил прострелян в главата, до момента в който е изпълнявал служебните си отговорности.

Седем чиновници се отзовали на сигнал, подаден през днешния ден от майката на стрелеца. Жената повикала полицията, тъй като синът й бил нападателен и имала потребност от помощ.

Вчера бе изяснено, че допреди месец мъжът е живял в чужбина – в страна от Европейски Съюз.

Стрелецът бил психологично болен, само че българските управляващи не били известени за това.

21-годишният Христо Бръзицов отключил психологично заболяване след разлъка с приятелката си. Експертиза ще би трябвало да каже каква е диагнозата му, защото не е освидетелстван.

Състоянието на служителя на реда

Простреляният в София служител на реда остава в „ Пирогов” в устойчиво положение. Предстоят му интервенции.

"Има огнестрелно пострадване в региона на лицето. Състоянието за момента е устойчиво, отвън заплаха за живота е. Бяха подхванати незабавни реанимационни дейности, беше изработен скенер по неотложност, с цел да се види какво е положението му. Няма наранени кости. Това е огнестрелно пострадване, което изисква в допълнение наблюдаване, спомагателни хирургични интервенции и обработки. Заради това ще остане за лекуване в „ Пирогов”, в УНГ на „ Пирогов”.

Това разгласи на брифинг през вчерашния ден изпълнителният шеф на "Пирогов” ЕАД проф. Асен Балтов.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР