Министерството на здравеопазването ще раздава субсидии на инфекциозните отделения. Парламентът

...
Министерството на здравеопазването ще раздава субсидии на инфекциозните отделения. Парламентът
Коментари Харесай

Здравното министерство ще може да раздава субсидии на инфекциозните отделения

Министерството на опазването на здравето ще раздава дотации на инфекциозните отделения. Парламентът единомислещо одобри предложенията за промени в Закона за лечебните заведения, импортирани в Народното събрание от шефката на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова от ГЕРБ и група народни представители от ръководещата партия.

Законопроектът е продължение на оповестените от новия здравен министър проф. Костадин Ангелов ограничения в поддръжка на лечебните заведения в страната. С измененията здравният министър е длъжен да приведе в сходство наредбата, по която се случва субсидирането.

Целта на промените е държавните и общински лечебни заведения да получават спомагателни средства от здравното министерство, с цел да поддържат в готовността клиники и отделения по инфекциозни заболявания за оказване на здравна помощ при епидемиологично разпространяване на заразни болести.

Предвижда се субсидирането да се прави единствено през интервала на оповестено изключително състояние или на оповестена изключителна епидемиологична конюнктура.

В отчета на Комисията по опазване на здравето се показва, че препоръчаните промени няма да доведат до влияние върху държавния бюджет, защото субсидирането на лечебните заведения за болнична помощ се прави в границите на средствата за тези действия по бюджета на Министерството на здравеопазването за съответната календарна година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР