Министерството на здравеопазването ще обяви в сряда кои са кандидатите

...
Министерството на здравеопазването ще обяви в сряда кои са кандидатите
Коментари Харесай

Кои са кандидатите за строителството на Националната детска болница?

Министерството на опазването на здравето ще разгласи в сряда кои са претендентите по публичната поръчка за построяването на Националната детска болница. Претендентите в търга, оценен на над 95 млн. лева, имаха опция да подават предложения до 15 октомври.

Болницата следва да бъде построена на мястото на незавършения корпус на клиниката по педиатрия в двора на Александровска болница. Общата повърхност е 45 000 кв. м., в два 11-етажни корпуса, 6 триетажни и 2 сутерена и ще разполага с до 400 кревати.

Предварителните упования строителните действия да стартират през септември не се сбъднаха, защото публичната поръчка бе обжалвана от Камарата на архитектите. Аргументите на камарата бяха, че оповестените параметри по заданието не подсигуряват качествено осъществяване.

Комисията за защита на конкуренцията обаче не одобри претекстовете и отхвърли жалбата на архитектите. Камарата на собствен ред не се възползва от опцията да апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията пред Върховния административен съд. И по този метод към този момент няма спънки за започването на процедурата. Разбира се, спомагателни забавяния може да има, в случай че в Комисия за защита на конкуренцията постъпят недоволства от някои всред претендентите в търга.

През април тази година министър Ананиев даде обещание болничното заведение да бъде издигната до 2 години и да бъде със специфичен статут. За задачата държавното управление отпусна 20 млн. лева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР