Министерството на здравеопазването разработва пакет от мерки в подкрепа на

...
Министерството на здравеопазването разработва пакет от мерки в подкрепа на
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването разработва пакет от мерки в подкрепа на общинските болници


Министерството на здравеопазването създава пакет от ограничения в поддръжка на общинските лечебни заведения. Това съобщи министър Кирил Ананиев пред публицисти в Народното събрание. По-рано денем министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, здравният министър Кирил Ананиев, шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев и представители на Сдружението на общинските лечебни заведения организираха среща, на която беше разисквано положението на общинските лечебни заведения.

Министерството на здравеопазването стартира разбори на финансовото положение на всяко едно от общинските лечебни заведения. „ Договорихме да представим на следващия ден до обяд на премиера съответни ограничения, с които да окажем помощ на общинските лечебни заведения в затруднено финансово положение. В момента към този момент работи екип по този въпрос “, уточни министър Ананиев.

По отношение на общинската болница в Карлово Ананиев беше безапелационен, че няма понижения на лимитите за хемодиализа и раждания. Лечебното заведение има общ размер на разноски, избран на месечна база, в който да прави своята активност. „ Няма такова нещо с отказани раждания поради липса на обезпечен запас. Същото се отнася и за хемодиализата “, изясни още здравният министър.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР