Министерството на здравеопазването предупреждава Внимание, шири се птичи грип!,

...
Министерството на здравеопазването предупреждава  Внимание, шири се птичи грип!,
Коментари Харесай

Преглед на печата

Министерството на опазването на здравето предизвестява " Внимание, шири се птичи грип! ", написа " Труд ". В три континента има болест по птиците. Една от рекомендациите към хората е да не употребяват сурови или полусурови яйца, месо и други птичи артикули.

" Не яжте рохки яйца " е водещото заглавие на " Стандарт ". Правят се засилени инспекции по птицефермите поради зачестилите случаи на птичи грип по света.

Според " Телеграф ", свлачището по пътя за Рилския манастир е укрепено краткотрайно. То потегли след поройните дъждове преди три дни. Чака се помощ от страната за трайно решение на казуса.

" Монитор " осведоми за срещата на премиера Бойко Борисов с посланика на Съединените щати у нас Ерик Рубин. " България организира дейна и уравновесена политика в района на Балканите и в Европа. ", е декларирал Рубин. Той е подкрепил тезата на Борисов за възстановяване на свързаността на страните от Балканите като главен инструмент за превъзмогване на разликите.

Истинските рискове за нашето здраве са тютюнопушенето, алкохолът и наднорменото тегло, написа " Сега ". В днешния си брой изданието предлага информация кои са лъжите и митовете за храните. Най-големият проблем в развитите индустриални страни е този, че храни се оферират в обилие, обобщава вестникът.
" Монитор " поучава да избираме диета за намаляване съгласно типовете затлъстяване. Специалисти са обобщили пет типа струпване на непотребни мазнини по тялото. Диетолозите поучават и да се храним съгласно етапите на луната и всеки месец да се прави тридневна диета на вода, чай и плодови сокове.

Утвърденият невролог, член-кореспондент професор Лъчезар Трайков, поучава, в изявление за " 24 часа ", да товарим колкото може повече мозъка си, тъй като, в случай че има работа, той старее по-бавно. Освен това, е належащо, с напредването на възрастта, да понижим количеството храна, по-малкото калории спомагат за закъснение на стареенето.

Забранява се паленето на огън навън поради житните ниви, осведоми " Стандарт ". Заповедта е издадена за община Благоевград. Тя стопира потреблението на ракети и огнестрелни оръжия в регионите с посеви и фуражни площадки.
Вестник " Труд " отбелязва 30-та годишнина от самотното околосветско корабоплаване на Дончо Папазов по по този начин наречения " неосъществим път ". 50-годишният тогава българин пътува, за пръв път, по този маршрут 164 денонощия. Той означи годишнината преди дни с празник в град Царево.

" Сега " предлага хрумвания за туризъм в почивните дни - разходка до Самодивското пръскало- водопадът рекордьор на Родопите. До 70-метровия водопад се стига по екопътеката " Струилица ", която е на 3 км от центъра на град Девин.

" 24 часа " помества информация за седемте най-интересни мача от международното състезание по футбол през идната седмица. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР