Министерството на здравеопазването подаде предложение за мащабен инвестиционен проект за

...
Министерството на здравеопазването подаде предложение за мащабен инвестиционен проект за
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването обяви проект за модернизация на спешната помощ

Министерството на опазването на здравето подаде предложение за огромен капиталов план за рационализация на системата за незабавната помощ в цялата страна, оповестиха от пресцентъра на институцията.

Основната цел на плана е да се усъвършенства достъпът на пациентите до качествена и навременна здравна помощ при незабавни положения на територията на цялата страна. По плана ще се модернизират всички 237 обекта от системата за незабавна здравна помощ в страната: незабавните отделения, разкрити в 34 лечебни заведения за болнична помощ, 27 центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи.

Предвижда се и възобновяване на сградния фонд. Ще се доставят 400 санитарни оборудвани коли, както и съвременна здравна инсталация и софтуерно обзавеждане за обектите, включени в плана.

Проектът ще е бенефициент по оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 с общ бюджет над 163 млн. лева по процедура " Регионална здравна инфраструктура ". Според известието на институцията той е уникален в системата на опазването на здравето поради комплексния темперамент, сложността на интервенциите и огромния териториален обсег за осъществяване на плануваните действия.

Подготовката на плановото предложение стартира през 2016 година от Министерството на здравеопазването и външен съветник – обединяване " Регионална здравна инфраструктура ". В процеса на подготовката на плановото предложение взе участие и консултантски екип от JASPERS към Европейската комисия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР