Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксъри. Позицията

...
Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксъри. Позицията
Коментари Харесай

Здравното министерство осъди антиваксъри, нападнали пункт във Варна

Министерството на здравеопазването осъжда изрично противозаконните дейности на антиваксъри. Позицията на здравните управляващи е във връзка случай от неделя във Варна, при който група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за имунизация. Медиците от Диагностично съвещателен център - 1 са били принудени да прекратят имунизацията.

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров упорства прокуратурата да проверява случая и в случай че се открият данни за осъществено закононарушение, отговорните лица да бъдат изправени пред съда.

" Няма да се допусне медиците да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че правят съзнателно работата си и избавят човешки животи. Ваксините са най-ефективното средство за отбягване на тежко протичане и гибел от COVID-19. Ваксинацията против COVID-19 в България е доброволна и всеки самичък взема решение дали да си сложи ваксина ", оповестиха от здравното министерство.

Близо 5000 души са признати в лечебни заведения, а 390 са настанени в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19. Повече от 95 на 100 от тях не са били имунизирани.

По информация на изданието “Нова Варна “ група жители, които са се показали като “Комитет за избавление ”, са изискали от ваксиниращия екип документ, с който да удостоверят позволение за прилагане на имунизациите на територията на България. Според тях доставчика на имунизациите - Министерството на здравеопазването (МЗ) няма законово позволение за използване на имунизациите. Те са декларирали, че ще подадат и тъжба в полицията за осъществено престъпление. След интервенция на служители на реда, които са били извикани на място, пунктът е бил закрит. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР