Министерството на здравеопазването одобри отпускането на заем на УМБАЛ “Александровска

...
Министерството на здравеопазването одобри отпускането на заем на УМБАЛ “Александровска
Коментари Харесай

Държавата спасява УМБАЛ Александровска със заем от 35 млн. лева

Министерството на опазването на здравето утвърди отпущането на заем на УМБАЛ “Александровска " в размер на 35 000 000 лева за погасяване на просрочени отговорности към снабдители на артикули и услуги за лечебното заведение, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

След изработен разбор се откри, че болничното заведение е в невиждан риск от изпадане в несъстоятелност и неспособност да обслужи насъбраните си отговорности. Това постанова незабавната интервенция от страна на принципала в лицето на министъра на опазването на здравето, като с изключение на заема, ще бъдат търсени и други благоприятни условия за излекуване на сдружението.

За да се отбрани оптимално общественият интерес, ще бъдат осъществени държавна финансова ревизия и вътрешни одити, чиято цел ще бъде да открият настоящото положение на лечебното заведение и рисковете за него, в това число целесъобразността и законосъобразността в ръководството и взетите решения.

За да се пристъпи към действителното асимилиране на заема и угаждане на кредиторите с просрочени вземания, от управлението на УМБАЛ " Александровска " се чака бързо осъществяване на изискванията, избрани с решението на предходното държавно управление от 22 юли 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР