Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка с предмет: Извършване на

...
Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка с предмет: Извършване на
Коментари Харесай

Здравното министерство започва ремонт на спешни центрове

Министерството на опазването на здравето разгласи социална поръчка с предмет: " Извършване на строително-монтажни работи за потребностите на извънболничните структури на незабавната помощ на територията на Северозападен регион за обмисляне, в осъществяване на Проект " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ", финансиран по оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 ", включваща 6 обособени позиции.

Обществената поръчка се афишира в осъществяване на контракт за безплатна финансова помощ по план " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ", който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване.

Една от дейностите по плана е осъществяването на интервенции в инфраструктурата на системата за Спешна здравна помощ посредством строителство на общо 235 обекта на територията на цялата страна, включително създаване на нови здания, реорганизация, ремонт, преустрояване, възстановяване на достъпа за лица с увреждания и на прилежащото им околно пространство.

Общият бюджет на плана възлиза на 163 987 815.62 лв., като в тази сума влиза и закупуването на 400 нови коли за спешна помощ, оборудвани с здравна техника и инсталация за потребностите на незабавната помощ в страната.

Обществената поръчка е с планирана стойност 8 030 742.12 лв. без Данък добавена стойност и обгръща общо 34 обекта от извънболничните структури на незабавната помощ на територията на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

Министерството на здравеопазването ще афишира до края на месец септември поетапно публичните поръчки за строителство за останалите обекти на територията на цялата страна, като предстоят да се стартират още шест публични поръчки за осъществяване на строително-монтажни работи за потребностите на извънболничните структури на незабавната помощ на територията на цялата страна и седем за осъществяване на строително-монтажни работи за потребностите на 34 незабавни отделения на лечебни заведения на територията на страната.

Предстои да бъдат оповестени публични поръчки и за избор на реализатори на строителен и авторски контрол на всички обекти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР