Министерството на здравеопазването няма връзка с една от двете фирми,

...
Министерството на здравеопазването няма връзка с една от двете фирми,
Коментари Харесай

Изчезнал е единият от доставчиците на тестове за училищата

Министерството на опазването на здравето няма връзка с една от двете компании, които подписаха контракти за доставка на щадящите бързи антигенни проби за учениците. Това разгласи на днешния брифинг във ведомството служебният министър Стойчо Кацаров.

" Единият от доставчиците подписа контракта и изчезна ", разгласи той пред публицистите, уточнявайки и името на компанията - " Булснайт ", която по думите му не е доставила декларираните проби, макар подписания контракт.

Не стана ясно дали Министерство на здравеопазването е превело парите за въпросните 200 000 бързи теста - половината от общото количество от 400 хиляди теста, за които министерството подписа контракт с две компании. Всеки от определените реализатори трябваше да обезпечи по 200 хиляди теста. На 6 ноември Министерство на здравеопазването съобщи на МОН първите 180 хиляди.

" До през вчерашния ден са били доставени 200 хиляди теста, а през днешния ден ще бъдат доставени още 80 хиляди ", сподели през днешния ден Кацаров, като по думите му те ще стигнат първоначално.

Междувременно от просветителното министерство оповестиха, че се бавят доставките на проби в 15 области и затова учениците там остават на онлайн образование. " Към този миг тези проби не са налични в базата на БЧК в с. Лозен и няма информация по кое време ще бъдат доставени ", признаха от МОН.

Без проби остават областите: Пловдив, Русе, Хасково, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Видин, Враца, Монтана, Перник и София-област.

Пред медиите Стойчо Кацаров увери, че Министерство на здравеопазването има желание до идващия вторник, когато е първият образователен ден след изборите, да обезпечи цялото планувано количество от 1,4 милиона бързи теста за просветителната система, само че " в случай че някой, като упомената компания, не направи нещо сходно ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР