Министерството на здравеопазването на Южна Корея съобщи днес, че ще

...
Министерството на здравеопазването на Южна Корея съобщи днес, че ще
Коментари Харесай

Южна Корея ще поставя втора бустерна доза ваксина на хора над 60 години


Министерството на здравеопазването на Южна Корея заяви през днешния ден, че ще приложи втора бустерна доза ваксина против коронавирус на хора над 60 години, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 752
" Правителството възнамерява да разшири четвъртия кръг имунизация с хората на възраст над 60 години ", съобщи министърът на опазването на здравето Гуон Док-чол на среща и добави, че процентът на инфектираните на тази възраст продължава да се повишава и към този момент надвишава 20 на 100.

По-рано страната стартира да дава втори бустерни дози на високорискови групи, в това число на хора в старешки домове, защото внезапното повишаване на инфекциите с Омикрон разновидността докара до рекордна заболеваемост и смъртни случаи през последните месеци.

Изглежда, че провокираният от Омикрон скок на случаите е достигнал своя пик, защото ежедневните инфекции са намалели до една трета от рекордните маркирани в средата на март.

Южна Корея заяви за 195 419 нови случая на ковид, с което общият брой на случаите в страната доближи 15 830 644 инфекции и 20 034 смъртни случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР