Министерството на здравеопазването на Испания съобщи, че няма нови смъртни

...
Министерството на здравеопазването на Испания съобщи, че няма нови смъртни
Коментари Харесай

Испания не съобщава за загинали, има 71 нови заразени

Министерството на опазването на здравето на Испания заяви, че няма нови смъртни случаи от новия ковид в понеделник, като общият брой на смъртните случаи е неизменен от неделя - 27,127, оповестява здравното министерство, представено от " Ройтерс ".

Министерството добавя, че общият брой на COVID-19 инфекции се е нараснал със 71 от неделя до 239 638.

Испания отворя съвсем всичките си плажове за първи път от месеци , като държавното управление се стреми да съживи туристическата промишленост.

Туризмът съставлява едно от осем работни места в Испания , втората най-посещавана страна в света след Франция и способства за над 12% от испанския Брутният вътрешен продукт .

Тъй като коронавирусните ограничавания бяха облекчени, всички плажове на страната, като се изключи тези към Барселона, които към момента се смятат за рискова зона, бяха отворени в понеделник.

Въпреки че множеството испанци към момента не могат да се движат свободно из страната, транспортният министър Хосе Луис Абалос предложи да се улесни пътуването сред районите.

Той също по този начин предлага да се позволен някои задгранични туристи на Канарските и Балеарските острови преди плануваното обновяване на интернационалния туризъм през юли.

" Това е пилотна стратегия напълно сред безвредни места за тръгване и идване ", съобщи той.

Министърът на външните работи Аранча Гонсалес Лая съобщи предходната седмица, че Испания последователно ще посреща туристи от чужбина в региони, които са премахнали всички ограничения за блокиране.

Правителството ще разиска п ланове за разкриване на туризъм с сътрудниците от Шенгенското пространство на Европейския съюз , както и с други страни. Все още не е ясно каква ще бъде позицията за Съединени американски щати и Англия, два съществени източника на туристи.
 Испания пребори COVID-19: единствено двама умряли за 24 часа
Испания пребори COVID-19: единствено двама умряли за 24 часа

Новозаразените са 187 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР