Министерството на здравеопазването на Газа, управлявано от Хамас“, съобщи, че

...
Министерството на здравеопазването на Газа, управлявано от Хамас“, съобщи, че
Коментари Харесай

От „Хамас“ твърдят: 70 души са били убити при израелски въздушен удар срещу лагер

Министерството на здравеопазването на Газа, ръководено от „ Хамас “, заяви, че израелски въздушен удар е умъртвил минимум 70 души в бежанския лагер Ал-Магази в центъра на Ивицата, предава „ BBC “. Говорител разяснява, че броят на жертвите евентуално ще нарасне поради огромния брой фамилии, живеещи в региона.

Израелската войска сподели пред BBC, че изследва информацията за нападението. Това се случва, откакто израелски и арабски медии оповестиха, че Египет, който граничи с линията Газа, е показал ново предложение за преустановяване на огъня сред Израел и „ Хамас “.

Десетки ранени са били откарани по неотложност от Магази до близката болница Ал-Акса. На фрагменти, публикувани в обществените мрежи, се виждат няколко деца, покрити с кръв, и чували за трупове, струпани на открито.

Здравното министерство заяви, че три къщи са били ударени при нападението късно нощес.

Баща твърди, че е изгубил щерка си и внуците си, добавяйки, че фамилията му е избягало от север за сигурност в централната част на Газа.

„ Те живееха на третия етаж на една от постройките “, сподели той и добави: „ Стената се срути върху тях. Внуците ми, щерка ми, брачният партньор й – всички ги няма. /…/ Всички сме на прицел. На прицел са цивилни. Няма безвредно място. Казаха ни да напуснем град Газа – в този момент дойдохме в централната част на Газа, с цел да умрем. “

Палестинското сдружение на Червения полумесец споделя, че „ интензивните “ израелски въздушни удари са довели до затварянето на основните пътища сред Магази и два други бежански лагера – Ал-Бурейдж и Ал-Нусейрат, „ възпрепятствайки работата на колите за спешна помощ и избавителните екипи “.

В изказване до „ BBC “ израелските военни споделиха, че са получили „ отчети за случай в лагера Ал-Магази “.

„ Въпреки провокациите, създавани от терористите на „ Хамас “, настоящи в цивилни зони в Газа, Израелските отбранителни сили са ангажирани с интернационалното право, в това число предприемането на осъществими стъпки за минимизиране на вредите за цивилните “, се прибавя в него.

Според здравното министерство повече от 20 000 души са били убити – най-вече деца и дами – и 54 000 са ранени в Газа от 7 октомври, когато „ Хамас “ и други палестински групировки нападнаха Израел, убивайки 1200 души и вземайки към 240 заложници.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР