Министерството на здравеопазването /МЗ/, регионалните здравни инспекции, Столична община, сдружение

...
Министерството на здравеопазването /МЗ/, регионалните здравни инспекции, Столична община, сдружение
Коментари Харесай

Стартира кампания срещу тютюнопушенето Спри сега за здраво бъдеще на децата си

Министерството на опазването на здравето /МЗ/, районните здравни инспекции, Столична община, съдружие "Национална асоциация за профилактика на белодробните заболявания " предизвикват акция във връзка Международния ден без тютюнев пушек - 21 ноември 2019 година, под мотото "Спри в този момент за крепко бъдеще на децата си ". Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването.

Инициаторите приканват на този ден всеки пушач да постави началото на отричане от тютюнопушенето.

До 10 000 евро санкция за пушене в Гърция

В рамките на самодейността, в цялата страна са проведени прояви против тютюневата взаимозависимост, както и действия, ориентирани към мотивация на дейните пушачи за отричане на цигарите. Разпространението на тютюнопушенето измежду българското население е най-високото в Европейски Съюз и е с съвсем седем процентни пункта над междинното за Европейски Съюз - това демонстрират данни от направения от Европейската комисия "Здравен профил за България " 2017 година, показаха от пресслужбата.

Не по-малко от 28 на 100 от възрастното население, в това число повече от един на всеки трима мъже, пуши всекидневно.

Разпространението на тютюнопушенето измежду 15-годишните момчета е второто най-високо в Европейски Съюз /след Хърватия/, а при 15-годишните девойки - най-високото ниво в Европейски Съюз. От Министерство на здравеопазването напомнят, че през цялата година в кабинетите за консултиране и отричане от тютюнопушенето във всяка районна здравна ревизия пушачите имат опция да получат консултация за отричане от цигарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР