Министерството на здравеопазването и медицинският персонал на Специализираната болница за

...
Министерството на здравеопазването и медицинският персонал на Специализираната болница за
Коментари Харесай

Основното ядро на бъдещата детска болница ще бъде настоящата Педиатрия

Министерството на опазването на здравето и медицинският личен състав на Специализираната болница за детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “ нямат разлики във връзка с специфичния статут, който ще има бъдещата сложна детска болница , чието създаване би трябвало да завърши до 2 години. Тя няма да е комерсиално сдружение, а ще е лечебно заведение по параграф 5 от Закона за лечебните заведения. Основното ядро в нея ще бъде актуалната Педиатрия. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на среща с управлението и представители на медицинския личен състав на лечебното заведение. По думите му, сега възможна смяна на статута на Педиатрията ще отнеме доста време. Кирил Ананиев показа работния проект на строителството на бъдещата детска болница, който към този момент е в ход. Най-късно през месец септември ще стартира и същинското строителство. Представителите на медицинския личен състав срещнаха министър Ананиев с належащите проблеми пред болничното заведение, свързани главно с неналичието на личен състав и ниските хонорари.
Здравният министър заяви, че Специализираната болница за детски заболявания ще бъде подкрепена по реда на Наредба №3/ 2019 година за субсидиране на действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване. Беше стихотворец ангажимент да се предложи на Надзорния съвет на НЗОК да бъдат разисквани проблемите със възнаграждение на дейностите по педиатричните клинични пътеки. Тази полемика ще продължи и при подготовката на НРД за 2020-2022 година До 15 май ще бъде подготвена и методиката, която създава екипът на здравното министерство взаимно със съсловни организации и асоциации. Тя ще даде визията за равнищата на възнагражденията за личен състав в лечебните заведения.
Министър Ананиев предложения представителите на Специализираната болница за детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “ още веднъж на среща след средата на месец май, с цел да обсъдят препоръчаната методика и размера на средствата, които лечебното заведение ще получи от Министерство на здравеопазването като дотация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР