Министерството на вътрешните работи уведомява жителите и пребиваващите на територията

...
Министерството на вътрешните работи уведомява жителите и пребиваващите на територията
Коментари Харесай

Пускат сирените на 1 октомври във Варна

 Министерството на вътрешните работи уведомява жителите и пребиваващите на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца и в обитаемоте места в 30-километровата зона към АЕЦ " Козлодуй “, Стара Загора и Гълъбово, че във вторник, 1 октомври, от 11 часа ще бъде задействана сиренната система посредством лъчение на националните сигнали за паника и завършек на паниката. Сигналите ще бъдат придружени от гласова информация.

В тренировката ще вземат участие и интегрираните местни системи за обявяване, построени в обекти, чиято активност основава заплаха от пораждане на бедствия.

Тренировката ще се извърши за инспекция на техническото положение на националната система и за образование на популацията.

Припомняме, че системата се тества два пъти годишно в първия работен ден на месец април и на месец октомври - в осъществяване на Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и оповестението на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за обявяване при въздушна заплаха.  Целта е инспекция на техническото положение на построената сиренна система, повишение уменията за задействане на системата и лъчение на информация онлайн, а също и образование на популацията за различаване на сигналите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР