Министерството на вътрешните работи търси да закупи 30 000 тест-касети

...
Министерството на вътрешните работи търси да закупи 30 000 тест-касети
Коментари Харесай

МВР ударно купува наркотестове за над 1,5 млн. лева

Министерството на вътрешните работи търси да закупи 30 000 тест-касети за инспекция на наркотични субстанции и още 150 броя анализатори за определяне на приложимост на дрога от водачи на коли.

Това излиза наяве от социална поръчка на силовото ведомство, която е с планирана стойност 1 710 000 лева без Данък добавена стойност.

Наркотествете би трябвало да бъдат доставени на Групово дело " Национална полиция " до 150 дни след възлагането на поръчката. Според техническите спецификации с тях ще се открива съществуването на най-малко 7 групи наркотични субстанции в слюнката: елементарен и дизайнерски амфетамин като екстази, опиати, кокаин, бензодиазелини, канабиноиди и метадон. Освен това тестванията би трябвало да работят с знак за задоволително взета слюнчена проба за разбор и да дават отговор на нужните условия на качеството с годни документи.

Към тестванията ще бъдат доставени и 150 броя електронни анализатори за определяне на приложимост на наркотични субстанции от водачи на МПС.

Става дума за апарати, които могат да се свързват с компютър и изследват съществуването на дрога във взетата проба, като на екрана изписват положителна или отрицателна е за съответния опиат. В плануванаъа сума за публичната поръчка влиза и теоретично и практическо образование на 60 чиновници на Министерство на вътрешните работи за работа с анализаторите.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР