Министерството на вътрешните работи ще купи камери, системи и оборудване

...
Министерството на вътрешните работи ще купи камери, системи и оборудване
Коментари Харесай

МВР ще монтира видеонаблюдение по граничните пунктове за близо 4 млн. лв.

Министерството на вътрешните работи ще купи камери, системи и съоръжение за
видеонаблюдение на осем от по-малките гранично-контролно пропускателни пункта /ГКПП/. Ведомството е оповестило социална поръчка с планирана стойност от 3 729 846.30 лева без Данък добавена стойност.

Поръчката е за създаване на системи за видеонаблюдение на Граничен контролно-пропусквателен пункт на Република България, осигуряващи " защита на прилежащия периметър и надзор на преминаващите през Граничен контролно-пропусквателен пункт пътни транспортни средства на външните граници ". Става дума за пунктовете Брегово, Връшка Чука, Стрезимировци, Олтоманци, Златарево, Станке Лисичково, Гюешево и Лесово. Изисква се планиране, доставка, създаване, съоръжение и поддръжка на нужния софтуерен запас и всички съставни елементи и системи за надеждното действие на системите за видеонаблюдение. Изпълнителят би трябвало да обезпечи и теоретически и на практика образования за всички типове консуматори на системата.

Ще бъдат актуализирани осем сървърни пространства, ще се конфигурира нов програмен продукт за видеонаблюдение на локално равнище, програмен продукт за различаване на регистрационни номера. Предвижда се да бъдат конфигурирани 378 камери.

Обществената поръчка е с евросредства по Фонд " Вътрешна сигурност ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР