Министерството на вътрешните работи се контролира от Пеевски. Младен Маринов

...
Министерството на вътрешните работи се контролира от Пеевски. Младен Маринов
Коментари Харесай

Христо Иванов: Управлението е затънало до гуша в зависимости от Пеевски

Министерството на вътрешните работи се управлява от Пеевски. Младен Маринов би трябвало мигновено да бъде изхвърлен от там. Цялото ръководство е затънало до гуша в зависимости от Пеевски.
Това обявиха пред bTV Христо Иванов и Ивайло Мирчев от " Демократична България " след вчерашните събития в парк " Росенец ".

" Когато Борисов видя, че проектът за етническо напрежение не сработи, стартира да ми звъни по телефона. Обеща да ми даде всички документи за " Лукойл " и " Росенец ". Очаквам оставката на министър Маринов и Министър Кирилов - неприемливо е правосъден министър да става институционален юрист на ползите на Доган и Движение за права и свободи ", отсече Иванов.

От " Демократична България " бяха безапелационни - пристигнало е време за избори. Премиерът е изгубил връзката си с действителността.

" Това демонстрира, че партията има потребност да мине през избори. Колко повече да се дестабилизира страната? Двама представители на ГЕРБ деликатно се пробваха да кажат на премиера, че би трябвало да пристигна на себе си. Георги Харизанов го сподели - хората се тормозят поради изказванието, че Борисов е безалтернативен. Това е дестабилизиращ фактор. Мутрата, конфигурирана за основен прокурор, който се държи като гавазин на Пеевски - също ", уточни още Иванов.

По думите му сюжетът за възникването на етническо напрежение край парк " Росенец " през вчерашния ден се е провалил.

" Хората бяха дружно, тъй като знаят, че казусът е корумпираната власт. Тогава ми звънна борисов. Започна да желае оставката на шефа на ОДМВР-Бургас. Маринов не я одобри. Това бе знак, че министерството се управлява от Пеевски. Видяхме, че ГЕРБ не ръководи министерството. Пускаме и сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на проведен митинг. Трябва да се ревизира обаче дали не е действано по проект да се провокира етническо напрежение ", уточни още Иванов.

По думите му полицията е излъгала, че на мястото няма различен оргнаизиран митинг.

" Няколко пъти звъняхме предходния ден. Направихме всичко допустимо да се свържем с всички началници на полицията в Бургас. Питахме. Казаха ни, че всичко ес починалото. Кметът на Бурагас Димитър Николов съобщи същото. А ние имахме сигнали, че се готви проведено посещаване от разнообразни структури на Движение за права и свободи. Питеснението ни бе да не се стигне до конфликти. Затова искахме подпомагане. Полицията ни излъга. Бяха 8 хиляди души от Движение за права и свободи бяха там ", съобщи Ивайло Мирчев.

Те бяха безапелационни - опитът за десант на родния бряг не е бил пиар акция.

" Това, което го трансформира в гениална пиар концепция беше тежката некомпетентност от реакцията на НСО. Дълго време работим по този проблем през нашия общински консултант. Това бе част от правната ни тактика. Как можем да чакаме сходно нещо? Никога не съм си представял, че охранител от НСО ще се държи като персонална защита на мафиотски необут ", уточни Иванов.

" Когато стигнахме през вчерашния ден на плажа се видя, че борба със симпатизантите на Движение за права и свободи няма. Викаха дружно с нас " Оставка! " и " Мутри - вън! ", което беше интресно, поради обстоятелството, че Доган беше вътре в Сараите ", разяснява Ивайло Мирчев.

От " Демократична България " бяха безапелационни - нямат нищо общо с Васил Божков.

" Не можем да имаме, като се има поради неговия произход. Не можем да допуснем тази гражданска сила да бъде канализирана по сходен метод в неразбираеми направления от Дубай ", отсече Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР