Министерството на вътрешните работи разреши да се удължи срока на

...
Министерството на вътрешните работи разреши да се удължи срока на
Коментари Харесай

Всички звена на БДС вече работят с удължено работно време

Министерството на вътрешните работи позволи да се удължи периода на годност на изтичащите персонални документи по отношение на изключителното състояние поради пандемията. Преиздаването на новите документи изисква софтуерно време. Така поетапно стартират да се подменят документите.

В тази връзка от през днешния ден всички звена БДС работим с удължено работно време от 8:30 до 18:30 ч. Това заяви Стоянка Бумбарова, от бранш „ Документи за идентичност “ към Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Министерски съвет утвърди план за допълнение на Закона за българските персонални документи

“Ще се работи и в събота до 16:00 часа. Където жителите са подали заявки, там ще си получат документите, увери тя. Удължаването е единствено за персоналните карти и свидетелствата за МВП, без задграничните паспорти, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Графиците на работа: Тази събота ще работят звената БДС във 2-ро и 7-мо районно управление (на МВР). Следващата седмица ще са дежурни 3-то и 7-мо районно управление (на МВР). Улеснението е, че може да се подава, където и да е без значение от адресната регистрация. Може да е по местопребиваване, по месторабота и така нататък

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР