Министерството на вътрешните работи разкри схема за незаконно анулиране на

...
Министерството на вътрешните работи разкри схема за незаконно анулиране на
Коментари Харесай

МВР разкри схема: Полицаи незаконно анулирали фишове и глоби на шофьори срещу заплащане

Министерството на вътрешните работи разкри скица за нелегално отменяне на фишове и санкции за нарушаване на разпоредбите на пътя, в която са взели участие над 20 чиновници на Главна дирекция “Национална полиция”. Това заяви началникът на ГДНП Калоян Драганов.

Участниците в схемата са употребявали личните си пароли, с цел да отбележат като разплатени наложени санкции за нарушавания, снимани посредством камерите на Министерство на вътрешните работи. Парите от санкциите обаче действително не са постъпили в бюджета. Установени са и непозволено анулирани електронни фишове от чиновници, които са нямали права за това. Има и случаи на издаване на електронни фишове за превишаване на скоростта на придвижване над 50 км/ч в обитаемо място, което е нелегално и смекчава плануваното наказване в този случай. Заведено е дисциплинарно произвеждане против виновните чиновници. По случая е формирана и кореспонденция, изпратена на Софийска градска прокуратура.

Освен това са установени няколко случая с осъществени нарушавания при регистрацията на коли за облаги, които нанасят вреди на застрахователните компании. За миналите две години са открити повече от 200 автомобила, регистрирани като различен вид транспортни средства, с цел да се спестят пари от застраховането им. Разкрити са и случаи, в които моторни транспортни средства са регистрирани в положение “тотал щета” и след приемане на застрахователното обезщетение нелегално са пререгистрирани още веднъж като коли “в движение”.

За услугата уличените чиновници са получавали суми от 300 до 1000 лева посредством медиатори. По тези случаи също са формирани дисциплинарни производства. Някои от участниците са излезли в дълъг болничен отпуск, с цел да избегнат предявяване на обвиняванията.

От Министерство на вътрешните работи се оплакаха от напън, целящ да дискредитира хората, които проверяват лъжливите схеми. Преди седмици е имало посягане в дома на началника на отдел “Пътна полиция” към Столична дирекция на вътрешните работи Тенчо Тенев. “Заплахите ще продължат, само че ние няма да се поддаваме и няма да спрем. Решили сме да чистим докрай, само че не може държавният отдел за регистрация в КАТ да се обърне на частно сдружение за регистрация на всевъзможни простотии. И тези нарушавания сме ги открили единствено за миналите две години, а в случай че се поровим обратно – 2018, 2019 – кой знае какво ще открием”, сподели Тенчо Тенев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР