Министерството на вътрешните работи получи дарение от 9 автомобила от

...
Министерството на вътрешните работи получи дарение от 9 автомобила от
Коментари Харесай

МВР се сдоби с 9 коли от Международната организация по миграция

Министерството на вътрешните работи получи подаяние от 9 автомобила от Мисията на Международната организация по миграция (МОМ) в България.

Дарените транспортни средства са предопределени за потребностите на Дирекция " Миграция " за подсилване потенциала на институцията в положителното ръководство на миграционните потоци. Автомобилите ще бъдат употребявани за обезпечаване на потребностите на жители на трети страни, търсещи интернационална протекция на територията страната ни.

Церемонията се състоя по-рано през днешния ден, тематично в навечерието на Деня на мигранта - 18 декември. Дарението одобри зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер. Според него дарението било израз на самопризнание за напъните, полагани от Министерство на вътрешните работи .

 Снимка 395850
Източник:

Министърът уточни, че миграционните процеси са едно от главните провокации, с които Европейски Съюз се сблъсква през последните години и ръководството на тези процеси са от извънредно значение както за Европейски Съюз, по този начин и за района. Бернер изрази увереност, че съдействието с Международна организация по миграция и задачата ѝ в България ще продължи да се развива в дух на неприкритост, ползотворно съдействие и съблюдаване на общите полезности, които споделяме.

Днешното подаяние е знак за това ползотворно взаимоотношение, а т ехниката ще укрепи оперативната активност на Министерство на вътрешните работи , както и ще даде опция за бърза реакция при незабавни и спешни обстановки, каквито в подтекста на миграционните процеси постоянно са вероятни, добави зам.-министърът.

Дарението е вследствие на осъществяването на Грантово съглашение HOME/2016/AMIF/AG/EMAS/0051 " По-нататъшно възстановяване на потенциала за приемане на българската система за ръководство на убежището и миграцията ", подписано сред Европейската комисия и МОМ в границите на Механизма за незабавно подкрепяне в границите на фонд " Убежище, миграция и интеграция ".

Проектът планува още доставка на контейнери за създаване на населено място за в началото настаняване на жители на трети страни в СДВНЧ - гр. Любимец , доставка на реанимобили за потребностите на Медицинския институт - Министерство на вътрешните работи, както и възстановяване на изискванията на приемане в центровете на Държавната организация за бежанците към Министерския съвет и доставка на транспортни средства за потребностите на организацията.

 Снимка 395851
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР