Министерството на вътрешните работи отново прави проверка на сигнал за

...
Министерството на вътрешните работи отново прави проверка на сигнал за
Коментари Харесай

Deja vu: Отново непроверени пристигащи пътници на летище София

Министерството на вътрешните работи още веднъж прави инспекция на сигнал за пасажери на летище "София ", влезнали в България, без да бъдат тествани от полицията.

Сигналът е на Георг Тупарев в обществените мрежи. Тупарев споделя:

"27.03.2018, София, летище, терминал 2 - идвам със просрочен полет на Бай Ганьо Ер от Амстердам.
Пред мен има към десетина пасажера. Влизаме в залата за инспекция на документи. Няма нито един граничен чиновник. Първите няколко пасажера минават без инспекция. Идва задъхан служител на реда. Точно когато си давам паспорта, идва втори и му се извинява, че не са били оповестили полета за кацнал. Информационното табло решително твърди, че аз още хвърча. Всъщност се смотавам като муха без глава и се чудя на коя лента ще се появи още летящият ми куфар. Идва на лента №4 от Прага. Като съзнателен и леко слабоумен жител на излизане похлопвам страхливо на вратата на митничарите да ги осведомявам за "инцидента ". Вратата заключена. Митничари няма.
Поемам към мръсното такси, молейки се България в никакъв случай да не става част от Шенген. Изпитвам групов народен позор... "

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев разгласи, че Министерство на вътрешните работи стартира инспекция на този сигнал. "Досега ми рапортуваха, че всичко това не е напълно правилно. Всичко това, което ми написаха и на мен. Аз имам информация от обществените мрежи. Нямало ги там, пристигнали най-после, пък на таблото пишело, че самолетът още не е кацнал. Всичко това го ревизираме, това мога да ви отговоря сега. Хората се тормозят постоянно, нещата им се виждат едни, а те се оказват други ", изясни Радев, представен от NOVA.

В рамките на няколко седмици това е вторият сходен случай. На март бе обявено, че пасажери още веднъж са влезнали в България, без да бъдат тествани от полицията. Полетът този път бе от Париж за София. Ставаше дума за към 40 души. Премиерът Бойко Борисов настоя отговорните граничари да бъдат осъдени тежко. Към момента те са отстранени от служба, до момента в който тече инспекцията на Министерство на вътрешните работи.

Случаят бе мотив от Българска социалистическа партия да изискат оставката на вътрешния министър.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР