Министерството на вътрешните работи отказва да отговори на въпрос от

...
Министерството на вътрешните работи отказва да отговори на въпрос от
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: ПП-ДБ искаме закрито парламентарно заседание утре, за да чуем от Калин Стоянов, дали Мартин Божанов - Нотариуса е бил секретен сътрудник на МВР

Министерството на вътрешните работи отхвърля да отговори на въпрос от народния представител дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил конфиденциален помощник. Това съобщи депутатът от Продъжаваме  промянята – (ПП-ДБ) в ефира на “Важното, казано на глас ” по bTV радио.

Тя посочи, че след отправено от нея запитване Министерство на вътрешните работи е отказало да отговори поради класифицирания темперамент на информацията. След като комисията за Нотариуса в Народното събрание е премахнала класифицирания гриф, Министерство на вътрешните работи още веднъж е отказало да отговори с обяснението, че информацията представлявала държавна загадка.

“ПП-ДБ внесохме искане за закрито съвещание на Народното събрание на следващия ден, с цел да научим от, дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил конфиденциален помощник на Министерство на вътрешните работи. Очакваме отговори, тъй като това е един от най-бруталните образци, в които Министерство на вътрешните работи се държи меко казано несъответстващо. Как да разбираем на жителите това държание и отхвърли от даването на тази информация? За кого е значимо тя да бъде опазена по този метод? В чий интерес работи Министерство на вътрешните работи следователно? ”, възмути се Цонева.

Представителят на “Да, България ” още веднъж настоя служебните министри в Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство да бъдат разнообразни от актуалните. Цонева акцентира, че най-важната задача на служебното държавно управление е да провежда почтени и свободни избори, а министрите и не могат да дадат гаранции, че това ще се случи.

“Имаме оправдани упования, че в случай че тези двама министри останат, няма да може да се подсигурява честността на вота. Аз съм от Разград и на локалните избори видях потресаващи неща. Имаше обитаеми места и пътни артерии, блокирани от всевъзможни групи, които се опитваха да въздействат върху хората. Беше извънредно неприятно и нямах чувството, че полицията взема всички нужни ограничения, макар подадените от мен сигнали. Видяното тогава надмина всевъзможни упования, които имах във връзка с проблеми с изборния развой ”, съобщи Цонева.

На въпрос за неуспеха на ротацията депутатът още веднъж отговори, че ГЕРБ и не са имали предпочитание да се подписа съглашение и да се сформира кабинет. Тя подсети, че хората на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г четири пъти са напускали договарянията, подадоха несъгласуван с ПП-ДБ лист на министри в Президентството и привикваха среднощни конференции, с цел да изразят неудовлетворението си и да слагат ултимативни периоди.

Според Цонева сътрудниците ѝ от ГЕРБ се опасяват от това, което би трябвало да се случи в България - приемането на Закона за правосъдната власт, реализирането на промените в службите, основни назначения в регулаторите и правосъдната система.

“Защо ГЕРБ заведе страната на избори? Те споделиха “Избираме избори, пред това да продължим договарянията с ПП-ДБ ”. Те дължат отговори с кого си показват, че ще ръководят България? Какво болшинство ще образуват, с цел да могат да извършват някаква управническа стратегия? Нека да отговорят, вместо да слушаме смешки и закачки в Народното събрание. Поведението на ГЕРБ наподобява ирационално и лишено от политическа логичност, а това, което те няма да признаят, е че в действителност се уплашиха ”, заключи Цонева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР