Министерството на вътрешните работи на Русия обяви за издирване брата

...
Министерството на вътрешните работи на Русия обяви за издирване брата
Коментари Харесай

Русия обяви за издирване брата на Навални

Министерството на вътрешните работи на Русия разгласи за търсене брата на рецензия на Кремъл Алексей Навални , заяви Ройтерс.

Олег Навални , чието местоположение е незнайно, предходната година беше арестуван под домакински арест сред януари и април и получи едногодишна условна присъда за нарушение на разпоредбите за сигурност, свързани с пандемията. Сега му е изпратена призовка за правосъдно съвещание, което може да размени условната му присъда със затвор.

Обвиненията са повдигнати след присъединяване му в протест в Москва против ареста на брат му Алексей.

Федералната работа за осъществяване на наказванията ще подаде молба до московски съд на 18 февруари да осъди Олег Навални на отнемане от независимост за неспазване на рестриктивните мерки, съобщи юристът му в сряда.

38-годишният Олег Навални беше освободен от пандиза през 2018 година, откакто излежа три години и половина за заграбване - присъда, която съгласно критиците е имала за цел да окаже напън върху брат му и да задуши дисидентското придвижване в Русия.

По същото дело Алексей Навални получи условна присъда, която предходната година беше сменена със затвор поради хипотетични нарушавания на изискванията за предварително освобождение. Той твърди, че обвиняванията против него са политически стимулирани.

През последното десетилетие Навални е деятел за битка с корупцията и почитан критик на президента Владимир Путин. Той оцеля след отравяне с нервнопаралитично вещество през 2020 година, а предходната година политическата му мрежа беше неразрешена като " екстремистка ".
 Русия включи Навални в листата с
Русия включи Навални в листата с " терористи и екстремисти "

Добавени са и четирима от сподвижниците му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР