Министерството на вътрешните работи на Газа казва, че израелски въздушен

...
Министерството на вътрешните работи на Газа казва, че израелски въздушен
Коментари Харесай

Най-малко 45 палестинци са убити при израелски удар срещу бежански лагер в Газа

Министерството на вътрешните работи на Газа споделя, че израелски въздушен удар против жилищна постройка в бежански лагер е умъртвил минимум 45 души и ранил десетки други.

Израелската войска бомбардира в четвъртък центъра на гъсто популации лагер Джабалия, сподели представителят на министерството Еяд Бозум.

Продължете да четете

лист от 3 елемента' Никакъв електрически комутатор няма да бъде включен, до момента в който пленниците не бъдат освободени, споделя Израел Израел споделя, че 6000 бомби са хвърлени върху Газа, до момента в който войната с Хамас наближава седмица Семействата на пленниците от Хамас се тревожат за околните си, до момента в който Израел удря Газа h3> завършек на списъка

Сградата беше цялостна с десетки хора, избягали от тежки бомбардировки от други елементи на линията Газа и намерили леговище там.

Бозум сподели, че броят на жертвите евентуално ще нарасне, защото чиновниците на гражданската отбрана към момента изваждат телата от руините и броят починалите.

Анадолската организация сподели, че измежду жертвите има членове на две фамилии, разпознати като Шихаб и Абу Хемдан.

„ Медиците трансферираха телата на 44 палестинци в моргите след израелските офанзиви “, сподели източник пред Anadolu, добавяйки, че измежду убитите има деца и старци.


Израелските сили в събота започнаха продължителна военна акция против линията Газа в отговор на нахлуване от палестинската формация Хамас в израелската територия. Най-малко 100 души също бяха взети за заложници от Хамас по време на офанзивата.

Хамас съобщи, че невижданата офанзива е възмездие за щурма на джамията Ал-Акса в окупирания Източен Йерусалим и възходящото принуждение от страна на израелските заселници против палестинците.

Министерството на здравеопазването на Газа в четвъртък заяви, че 1537 палестинци, в това число 500 деца и 276 дами, са били убити и 6612 други са ранени при израелски въздушни удари против блокирания анклав.

Израел наложи цялостна блокада на Газа, като прекъсна водоснабдяването и електричеството на анклава и в допълнение утежни изискванията на живот в регион, който на процедура е затвор навън от 2007 година

Израелският министър на енергетиката Израел Кац в четвъртък сподели, че електричество, вода и гориво няма да бъдат доставени на Газа, до момента в който всички заложници не бъдат освободени. Израелската блокада се смята за военно закононарушение съгласно интернационалното право.

Тарек Абу Азум от Ал Джазира, репортаж от Газа, в четвъртък сподели, че е почнала още една нощ на израелска бомбардировка в обсадената територия.

„ Различни региони на линията Газа бяха бомбардирани от израелските военновъздушни сили, по-специално в квартал ал-Сафтави, където жилищна постройка беше изравнена със земята без авансово предизвестие “, сподели той.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР