Министерството на вътрешните работи на Франция взема мерки за осигуряване

...
Министерството на вътрешните работи на Франция взема мерки за осигуряване
Коментари Харесай

Париж под пара заради годишнината на „жълтите жилетки“


Министерството на вътрешните работи на Франция взема ограничения за обезпечаване на реда на 53-ия ден от митингите на " жълтите жилетки ", които през днешния ден означават първата годишнина на придвижването си.

Само в Париж ще бъдат мобилизирани не по-малко от 2500 жандармеристи и служители на реда от профилираните подразделения и няколко хиляди общински служители на реда, съобщи телевизия БФМ, съобщи БНР. В региона са спрени отпуските и почивните дни на всички служители на реда, а към столицата се трансферират спомагателни сили от други райони.

Над 20 основни станции на метрото и градската железница в Париж са затворени тази заран поради планувания митинг.

Първият митинг на „ жълтите жилетки “ се организира на 17 ноември преди година и събра 300 000 души. През последните месеци броят на стачкуващите понижа доста, а насилието и конфликтите изчезнаха. Целта на придвижването е да покаже в уикенда на годишнината, че то към момента е мощ, с която президентът Еманюел Макрон би трябвало да се преценява. Около 200 демонстрации са планувани в цяла Франция. В столицата се чака на шествия да излязат няколко хиляди души, измежду които и стотици радикални стачкуващи с крайнолеви и крайнодесни убеждения, които бяха в основата на опустошителните подиуми по улиците на Париж.

Проучване на публичното мнение от сряда демонстрира, че 55% от французите не престават да поддържат " жълтите жилетки ", а 63% споделят, че не желаят митингите да стартират още веднъж. 

Движението беше най-голямото предизвикателство пред френския президент, откогато встъпи в служба през 2017-та. 

Следващото сходно предизвикателство няма да са митингите този уикенд, а планувана стачка на профсъюзите на 5 декември поради плануваната пенсионна промяна.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР