Министерството на вътрешните работи (МВР) вече разполага с конкретна информация

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) вече разполага с конкретна информация
Коментари Харесай

В МВР вече има информация за конкретни лица, свързани с взрива срещу главния прокурор

Министерството на вътрешните работи (МВР) към този момент разполага с съответна информация за лица, които са свързани с гърмежа против основния прокурор Иван Гешев. Тъй като размерът на данните е огромен, част от тях се обработват от анализатори от Европол. Това разгласи служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в коридорите на Народното събрание след присъединяване си в парламентарния надзор. Той не даде повече детайлности с пояснение, че това е оперативна информация и няма право да я разкрива.

Демерджиев обаче разяснява другите апели основният прокурор да се отдръпна краткотрайно, до момента в който тече следствието, с думите, че не желае да се меси в прерогативите на правосъдната власт, само че акцентира, че е редно следствието да протече независимо и прокуратурата знае по какъв начин да направи това.

 Гешев е в спор на ползи по следствието на гърмежа Гешев е в спор на ползи по следствието на гърмежа

Във вторник специалистът по конституционно право доцент Наталия Кислова, която е и консултант на президента Румен Радев, че основният прокурор Иван Гешев би трябвало да се отдръпна от длъжността си, с цел да не се основава подозрение в обективността на следствието на случая с колата му на 1 май. По-късно сходна теза стартира и някогашният консултант в ДАНС и Алексей Петров. Изказванията им последваха я на шефа на Националната следствена работа и заместител основен прокурор Борислав Сарафов, съгласно който прокуратурата трябвало да излезе от политическия терен.

Реакцията на Сарафов пък пристигна откакто предходната седмица министърът на вътрешните работи, че Гешев не е бил със фамилията си в колата по време на случая с взривното устройство, а израелският специалист, участвал на местопроизшествието, е дошъл малко преди самия случай. Сарафов, който в деня на гърмежа заяви, че Гешев е пътувал със фамилията си, съобщи, че е бил измамен от основния прокурор.

 " Не искам да нося отговорност за непознати грехове ": заместител основният прокурор се разграничи от Гешев за случая

Оставка или не

Министър Демерджиев съобщи, че няма да подава оставка поради в пловдивска дискотека през уикенда. Той съобщи, че не е разпореждал тази интервенция, нито е бил авансово известен за нея. Но акцентира, че Министерство на вътрешните работи ще продължи да организира такива акции против разпространяването на опиати.

По думите му от началото на годината са извършени над 2000 акции против разпространяването на опиати, арестувани са " доста килограми наркотични субстанции " и над 3000 души . " Публична загадка е какво се случва в питейните заведения нощем. Разпоредил съм обществените секрети да станат известни и тези, които се занимават с такива практики да бъдат открити и осъдени, само че това не може да става за сметка на правата на клиентите. Няма да позволи да се потъпкват правата на клиентите. Текат две инспекции, само че са на доста ранен стадий. Информацията, която дава регионалният шеф и тази от медиите са спорни. Длъжен съм да ревизира и тогава ще взема отношение ", сподели той.

 Премиерът няма да желае оставката на вътрешния министър поради акцията в пловдивска дискотека Премиерът няма да желае оставката на вътрешния министър поради акцията в пловдивска дискотека
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР