Министерството на вътрешните работи (МВР) се отказва от ротацията на

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) се отказва от ротацията на
Коментари Харесай

Махат ротацията на пътните полицаи?

Министерството на вътрешните работи (МВР) се отхвърля от ротацията на пътните служители на реда. Това се схваща от оповестения за публично разискване Проект на Инструкция за реда и организация за реализиране на дейностите по надзор на пътното придвижване. Причината - всички пътни инспекции се реализират пред камери на коли на КАТ, което е довело до понижаване на корупционния риск.

Промените в Закона за придвижване по пътищата влизат в отрасловите комисии в Народно събрание

" Към сегашния миг е основана организация за съоръжение на полицейските дежурства, осъществяващи надзор на пътното придвижване, с механически средства за очевидно наблюдаване и документиране на активността им, с което на процедура се реализират задачите за понижаване на корупционния риск ", написа в претекстовете към предлагането за изменение на Инструкцията.

Намаляването на корупцията измежду пътните служители на реда, обезпечава опция за унищожаване на ротацията, считат от Министерство на вътрешните работи. Практиката чиновниците на КАТ да подлежат на ротация бе въведен, преди години, точно с цел да се понижи опцията за допускане на корупционни закононарушения.

Премиерът даде обещание по-строг надзор по пътищата (ВИДЕО)

Ротацията основава усложнения в структурите с понижен щат и ненапълно щатно застраховане, прецизират още от Министерство на вътрешните работи. " С премахването на правилото на ротация на нарядите се цели премахването на усложненията в структурите с незадоволително щатен запас за реализиране на пътен надзор ", стимулират се създателите на поправката.

Изменението на Инструкцията за реда и организацията за реализиране на дейностите по надзор на пътното придвижване ще обезпечи още привеждане на инструкцията в сходство с новите положения в Закона за придвижване по пътищата. Една от новостите е регламентирането на издаването на електронен фиш от пътните служители на реда, които ще могат да го отпечатват " на място ".
 
 dariknews.bg

Ще се скрият ли още веднъж служителите на реда в храсталаците?

Очаква се възстановяване на активността по пътен надзор, както и по запазване на публичния ред, основаване на ясни отговорности на управителните чиновници във връзка с реализирания всекидневен и периодически надзор по отношение на нарядите, понижаване на водената служебна документи на книжен притежател, а също възстановяване на контрола по връчването на издадени административни документи, по-висока успеваемост на реализирания надзор и превантивно влияние за съблюдаване на разпоредбите за придвижването по пътищата.

Очакванията са Инструкцията да бъде призната от държавното управление най-късно през средата на септември. Това значи, че от есента, при инспекция на пътя, би трябвало да се уверите, че пътните служители на реда реализират отговорностите си по метод, който да разрешава, както те, по този начин и вие и вашето транспортно средство, да попадате в полезрението на инсталираните в патрулния автомобил камера. По тематиката Махат знаците, които предизвестяват за камери по пътищата
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР