Министерството на вътрешните работи (МВР) под ръководство на Прокуратата, ГДБОБ

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) под ръководство на Прокуратата, ГДБОБ
Коментари Харесай

Заловени са над 300 мигранти, сред които и деца, без документи при полицейска операция

Министерството на вътрешните работи (МВР) под управление на Прокуратата, ГДБОБ и жандармерията е провела профилирана интервенция за противопоставяния на незаконната миграция. В рамките на интервенцията са хванати над 300 задгранични жители, извършители на държавната граница, които не носят документи за идентичност в себе си. Това съобщи заместник-главният прокурор Мария Павлова на брифинг в Съдебната палата, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Лицата са открити в МПС-та както с непознати, по този начин и с български регистрационни номера. В процеса на инспекцията са осъществени 19 бързи досъдебни производства и са арестувани 15 лица.

По думите на Павлова този тип закононарушения носи огромна заплаха за тези, които са транспортирани, по този начин и за трафикантите, които не се подчиняват в конфликтни моменти.

“Изобретателността на лицата, които вземат участие в трафика, излага на риск живота на мигрантите ", посочи шефът на Групово дело " Национална полиция " гл. комисар Атанас Илков.

За образец от прокуратурата дадоха по какъв начин в цистерна са били арестувани и открити над 40 мигранти, измежду които и деца.

Според прокурорът от интернационалния отдел на Върховната касационна прокуратура Сава Петров шансът за едно дело за трафик на мигранти да стигне до съда е значителен. Броят на дейно наказаните лица от 2022 година до в този момент е 20%. За последните три години растежът за образованата каузи за закононарушение се е нараснало фрапантно. 2020 година са били 150, а за 2022 година са над 1000.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР