Министерството на вътрешните работи и политическия кабинет не прояви инициатива

...
Министерството на вътрешните работи и политическия кабинет не прояви инициатива
Коментари Харесай

Илия Кузманов от синдиката на полицаите: Диалогът не се състоя и обявяваме дата за протест

Министерството на вътрешните работи и политическия кабинет не прояви самодейност и разговорът просто не се състоя. Затова служителите на реда взеха решение да разгласят дата за излизане на митинг. Това стана ясно от думите на зам.- ръководителя на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Кузманов в ефира на Нова телевизия. В хода на митингите разкриване на терени няма да има. Всичко останало са внушения. В митинга ще вземат участие сътрудници, които са в отмора. Очакват се да вземат участие към 8000 души, сподели още Кузманов.

Протестът е плануван за 5 юли, 11:00 часа на площад „ Александър Невски”.

Кузманов напомни, че заплатите на служителите на реда са ниски. Постъпва се на заплата от малко над 600 лв., а това са хора, които обичат своята страна. Той изрично отхвърли, че в Министерство на вътрешните работи има корупция. „ Не виждам водещо в постъпващите в полицията младежи водещото да е взимането на подкуп”, сподели още Кузманов.
Полицаите желаят най-малко 20% на заплатите. Има и претенции на служителите на реда да си получават постоянно служебните облекла. В момента има по складовете единствено униформи за една четвърт от чиновниците, като това са най-вече зимни униформи.

Кузманов сподели още, че по отношение на българските служители на реда има рекет, тъй като те са принудени да си купуват служебните облекла, консумативите за техниката и самата техника, както и други неща.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР