Министерството на вътрешните работи и безопасността на Южна Корея обяви,

...
Министерството на вътрешните работи и безопасността на Южна Корея обяви,
Коментари Харесай

Правителството на Южна Корея преминава към Linux

Министерството на вътрешните работи и сигурността на Южна Корея разгласи, че всички компютри, употребявани в държавните институции и офиси, в най-кратки периоди ще преминат към Linux . Досега се използваше операционната система Windows.

Уеб изданието KoreaHerald добавя, че първичните проби на компютрите с Linux ще бъдат извършени от органите на Министерството на вътрешните работи. Ако не бъдат открити проблеми с осведомителната сигурност, ще се реши коя тъкмо Linux дистрибуция да бъде употребена от всички държавни органи на Южна Корея.



Решението е взето на фона на опасенията по отношение на цената на поддръжката на Оценка за съвместимост Windows. Безплатната техническа поддръжка на Microsoft завършва през месец януари 2020 година. Според изчисленията на корейските специалисти, преходът към Linux и закупуването на нова компютърна техника ще коства към 780 милиарда корейски вони или почти $655 милиона. Изглежда, че за Южна Корея този вид е по-изгоден.

Сега стартира детайлна инспекция на осведомителната сигурност на Linux, както и на съвместимостта с уеб уеб страниците и другия програмен продукт, до момента употребен в средата на Оценка за съвместимост Windows. Правителството на Южна Корея смята, че миграцията към операционна система с отворен код значително ще понижи разноските на страната, нужни за обслужването на съответната инфраструктура. Освен това, по този метод ще се избегне зависимостта от потреблението на единствено една операционна система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР