Министерството на вътрешните работи е изпратило информацията с разследванията на

...
Министерството на вътрешните работи е изпратило информацията с разследванията на
Коментари Харесай

МВР отговори на прокуратурата по списъка с 19-те имена от Кирил Петков

Министерството на вътрешните работи е изпратило информацията с следствията на 19-те души, които министър председателят Кирил Петков съобщи на прокуратурата поради обществено известни данни за корупционни случаи. 

Министерство на вътрешните работи беше призовано от Върховната касационна прокуратура да предстоави информация за това " дали и какви дейности са подхванали според законовите им пълномощия " по отношение на хипотетичните обвинени в незаконна активност. 

От полиицята не дават спомагателни детайлности по отношение на наличието на справката, която са изпратили на ВКП. 

Премиерът Кирил Петков подаде данни с искане за следствия против: Бойко Борисов (по " Барселонагейт " и фотосите на кюлчета в резиденцията му), някогашния финансов министър Владислав Горанов, глобените лица по американския закон " Магнитски " Васил Божков, Делян Пеевски, Илко Желязков и други, Румен Гайтански-Вълка, който е употребил заем от ББР посредством обвързвана компания, бившия следовател Петьо Петров-Еврото, махленски в следствието " Осемте джуджета ", укриващия се обвинен за наркотрафик Христофорос Аманатидис – Таки, съоснователят на СИК Младен Михалев-Маджо и др. 

Петков разяснява, че събраната информация за 19-те души е била предадена на " 20-тия в листата " от хипотетични корумпирани лица, т.е. основния прокурор Иван Гешев. 

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков подсказа на ВКП да изиска информация освен за хората в листата на Петков, а да добави и " още някой - например от някогашните ръководещи, който да проверим и да стартираме да проверяваме, ако е останал вън от вниманието на органите на Министерство на вътрешните работи, а прокуратурата има данни за това, че е взел участие в осъществяване на закононарушение ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР