Министерството на вътрешните работи е готово да се справи и

...
Министерството на вътрешните работи е готово да се справи и
Коментари Харесай

МВР-министърът: Протестиращите да спазват правилата

Министерството на вътрешните работи е готово да се оправи и с общонационален митинг, съобщи тази заран в изявление за Нова телевизия новият началник на ведомството Христо Терзийски.

„ Ако имахме уредник на митинга в София, който съблюдава закона и каже на тази дата ще направя мероприятие и ще затворя обещано кръстовище, щяхме да създадем заседание и ще знаем неговите планове. Ако имаме предварителна информация, ще вземем ограничения, тъй че едната страна да няма прикосновение с другата ", разясни той.

И прикани тези, които стачкуват, да съблюдават разпоредбите и да не влизат в пространството на останалите жители.

Терзийски разяснява и по какъв начин служителите на реда ще бъдат обезщетени за изключителния им труд по време на митингите.

„ Първата ми задача беше да беседвам с полицейските синдикати. Една от тематиките беше ненормираното работно време. Нашите чиновници са два типа - тези които работят по график и тези на смени, на ненормиран работен ден. Направихме бързи крачки към смяна в Закона на Министерство на вътрешните работи, където да отпаднат правила, тъй че да ни разрешат в целокупност изплащането на извънработния труда. Специално до момента те се компенсираха с 12 дни в допълнение отпуска. Финансовият министър пое уговорката, че ще ни бъдат отпуснати над 65 млн. лева годишно. Надявам се смяната в закона да влезе в действие от 1 януари 2021 г.”, сподели още министърът на вътрешните работи.

„ Работата ми на служител на реда ме е научила да взимаме бързи решения. Отношенията ми с Младен Маринов са и колегиални, и другарски. Не съм се колебал, тъй като знам, че системата на министерството е подредена и работи добре. Не съм влезнал в кожата на политик, още съм полицай”, разяснява Терзийски.

На въпрос дали Министерство на вътрешните работи ревизира кой някой има достъп до пространствата, които се населяват в премиера, Терзийски изясни, че министерството не се занимава с сходни проблеми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР