Министерството на вътрешните работи бе домакин на срещата на Експертната

...
Министерството на вътрешните работи бе домакин на срещата на Експертната
Коментари Харесай

Радиокомуникациите са ефективен инструмент в полицейската работа при екстремални условия

Министерството на вътрешните работи бе хазаин на срещата на Експертната група по радиокомуникации, подформат на Работна група „ Правоприлагане “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на работните сесии представители на правоохранителните структури на страните членки на Европейски Съюз, Норвегия и Швейцария, разискаха използването на общоевропейска радиокомуникация за защита на публичния ред и реакция при бедствия. В този подтекст бяха прегледани планове на мрежи от последващо потомство.

„ В доста случаи радиокомуникациите са единственият прийом за координирани дейности на терен в екстремални условия и изключителни обстановки. Благодарение на тях другите структури могат да съгласуват дейностите си и да работят като един екип “, акцентира при разкриване на срещата заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Той посочи приемствеността и съгласуваността в работата на експертната група като поръчител за успеваемост при актуалните условия.

Делегати от Норвегия, Финландия и Швеция споделиха опит при създаването на междусистемна съгласуемост. Участниците се срещнаха и с напредъка в правенето на европейска пътна карта в тази сфера. От своя страна България показа положителни практики по повод развиването на ТЕТРА-мрежата на Министерството на вътрешните работи и Интегрираната умна система за сигурност. Фокус в диалозите бяха също създаването на спецификации за мобилна телефония, както и хармонизиране на честотите на дронове, употребявани за защита на публичния ред и реакция при бедствия.

Работната група по радиокомуникациите (RCEG) е основана с Препоръката на Съвета от 4-5 юни 2009 година по отношение на подобряването на радиокомуникациите сред оперативните звена в пограничните региони, в отговор на възходящата потребност от изследване на въпросите, свързани с сериозната връзка, развиването на интерсистемните интерфейси, включително разноските и опциите за финансиране. RCEG рапортува на Работна група „ Правоприлагане “ и включва в състава си специалисти, занимаващи се с мобилни връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР