Министерството на въоръжените сили на Франция ще създаде специални работни

...
Министерството на въоръжените сили на Франция ще създаде специални работни
Коментари Харесай

Писатели-фантасти ще помагат на френската армия с модели на воина на бъдещето

Министерството на въоръжените сили на Франция ще сътвори специфични работни групи, формирани от писатели-фантасти. Предполага се, че тяхната фикция ще разреши да се моделират отговорите на разрушителните закани в бъдещето. По-рано към гения на писателите-фантасти се обърна и министерството на защитата на Съединени американски щати.

Френската Агенция за нововъведения в защитата ще сътвори особено поделение за разбори на заканите на бъдещето, заяви Le Monde. То ще се назовава Red Team, а в състава му ще влязат писателите-футуристи. Задачата на фантастите ще се състои в разглеждането на разрушителните сюжети в бъдещето, т.е. на заплахите, с които военните инженери още не са се сблъсквали и битката с които надалеч надскача рамките на техните благоприятни условия.
Предполага се, че фантазията на писателите ще разреши да се моделират обстановки, които самото министерство не е в положение да предскаже. Например, измежду дилемите на „ аления отбор “ ще бъде разбор на следствията от потреблението на изкуствения разсъдък.

Проектите на футуристите ще бъдат строго конфиденциални, както и съставът на Red Team. Министерството акцентира потребността от секретност, защото регистрира чувствителността на информацията и нуждата от отбрана от евентуални съперници. Според проектите му, писателите ще си взаимодействат тясно и ще обменят хрумвания.

Идеята за въвличането на футуристите в работата на военното министерство е на шефа на Агенцията за нововъведения в защитата Еманюел Шива. Той споделя, че сега организацията към този момент открива контакти с писателите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР