Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски

...
Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски
Коментари Харесай

Реакциите на Русия, САЩ и Великобритания след изгонването на руски дипломати

Министерството на външните работи в Москва преглежда експулсирането на съветски дипломати от София като неприятелска и провокационна стъпка.

Ведомството предизвестява българските управляващи за възможни ответни ограничения.

В позицията на министерството се споделя, че решението за изгонването на двамата съветски дипломати от България е взето без ясни доказателства.

Американското и английското посолство поддържаха българската позиция. От задачата на Вашингтон в София приветстваха дейностите на българските управляващи за " отбрана на независимостта и суверенитета на страната против злонамерено въздействие, в това число за експулсирането на двама чиновници в съветското посолство за шпионаж ".

Посолството на Съединените щати у нас приветства подхванатите дейности на българското държавно управление за отбрана на независимостта и суверенитета на страната против злонамерено въздействие, в това число за експулсирането на двама чиновници в съветското посолство за шпионаж. В изказването се споделя още, че България е мощен съдружник в НАТО и сътрудник в границите на Европейски Съюз и има неотменимо право да дефинира личното си бъдеще.

От посолството на Англия у нас също поддържат подхванатите от българските управляващи стъпки, както и съществуващата самодейна позиция на България за противопоставяне на непознати " зловредни дейности, които подкопават нейния суверенитет ".

" Следим с интерес изказванията на българския основен прокурор и информацията, предоставена от Министъра на външните работи на Република България, по отношение на спомагателните обстоятелства за съветския шпионаж на територията на България.

Обединеното кралство продължава да поддържа същестуващата самодейната позиция на България за противопоставяне на непознати зловредни дейности, които подкопават нейния суверенитет. Обединеното кралство поддържа стъпките, подхванати от българските управляващи, с цел да отговорят на тази опасност и да защитят своите жители, територията и националната си сигурност ".

Очаква се през днешния ден или на следващия ден Москва да изтегли двамата си дипломати от София, откакто външното ни министерство даде 48 часа на съветската страна те да изоставен България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР