Министерството на външните работи препоръчва да не се пътува до

...
Министерството на външните работи препоръчва да не се пътува до
Коментари Харесай

Външно препоръчва да не се пътува до Иран заради коронавируса

Министерството на външните работи предлага да не се пътува до Иран по отношение на повишение на броя на инфектираните с ковид (COVID-19). Това заяви на брифинг Бойко Христов, член на Националния действен щаб за битка с новия ковид COVID-19 и шеф на отдел във външно министерство, предава Българска телеграфна агенция.

Министерството е разгласило известие на ситуационния център с рекомендации към българските жители. Препоръчва се да се заобикалят пътувания до Иран, без значение от тяхната цел; при положение на неотложна нужда от пътешестване, жителите да се срещнат с равнището на риска и естеството на опасността за здравето им; да се записват в посолството в Техеран, с цел да се реализира контакт с тях.

Препоръчва се още да се осведомят за затварянето на границите на прилежащите страни, както и да регистрират евентуалната заплаха да не могат да извършат назад пътешестване при завръщане от Иран; да съблюдават карантинния интервал.

По последните данни санитарните управляващи на остров Тенерифе са изписали българското семейство, което пребиваваше там и беше арестувано, до момента в който се изяснят събитията със случая в хотела, заяви Бойко Христов. Те могат да се приберат в страната на местообитание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР