Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура,

...
Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура,
Коментари Харесай

Външно осъди карикатурата със Соломон Паси, публикувана от “Възраждане“

Министерството на външните работи остро осъжда разпространението на антисемитска подигравка, ориентирана против господин Соломон Паси.
Прочетете още
Това се споделя в позиция на Министерството на външните ни работи.

Миналата седмица в Телеграм канал с името " Възраждане " се появи колаж, на който някогашният вътрешен министър Паси е в раирани облекла, носени в концлагерите и е воден принудително от нацистки бойци. На него има и надпис: " Щом не искаш от съветския газ ела да ти пуснем от нашия " (правописът е запазен). От партия " Възраждане " отхвърлиха да имат нещо общо с него, само че българската организация на евреите " Шалом " сезира прокуратурата по случая. ДАНС и ГДБОП започнаха инспекция.

" Подобни дейности са изцяло неприемливи и причинителите следва да понесат плануванаъа от закона отговорност. Министерството напомня, че антисемитизмът е извънредно остра демонстрация на непоносимост и ненавист, която опонира, както на ползите и полезностите на Република България, по този начин и на историческите обичаи на българското общество, което справедливо се гордее със спасяването на българските евреи по време на Втората международна война ", споделят от Министерство на външните работи.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР