Министерството на външните работи оповести актуални мерки и ограничения на

...
Министерството на външните работи оповести актуални мерки и ограничения на
Коментари Харесай

Вижте актуални мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света

Министерството на външните работи оповести настоящи ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света:

Словения  – От 17 март Словения лимитира придвижването във въздушното пространство на страната до второ разпореждане. Затварянето на въздушното пространство няма да важи за специфични чартърни полети по филантропични аргументи, за хеликоптерите на полицията, словенската войска, болничните заведения и Планинската избавителна работа. До среднощ на 17 март Словения ще оказва подпомагане за прибирането на словенски жители, намиращи се отвън страната. Отправен е зов към всички с към този момент закупени самолетни билети да не ги употребяват през днешния ден, защото няма да има метод за завръщането им.

Франция  – От 12.00 часа на 17 март, за период от 15 дни, влезе в действие възбрана на неналожителните излизания, бяха наложени и строги ограничавания в напредването във Франция. Остават позволени излизанията за набиране на хранителни артикули и лекарства, самостоятелни излизания за напредване до работа, когато опцията „ работа от у дома “ е невъзможна, както и за спорт. Отложен е вторият тур на локалните избори, очакван за идната неделя. Новата дата ще бъде обявена в допълнение от държавното управление. 

Република Корея  – От 19 март се вкарват по-стриктни гранични инспекции за непознати жители, притежатели на всевъзможни типове паспорти, както и за южнокорейски жители, идващи от чужбина и влизащи на южнокорейска територия. Мерките ще включват попълване на осведомителна здравна карта с координати за контакт в страната (още в самолета), инспекция на температурата, като при нужда карантинните управляващи ще правят прегледи, качване на особено приложение за самодиагностика на телефона и подаване на информация за здравословното положение до способените управляващи в продължение на 14 дни.

Австралия и Нова Зеландия  – На територия на двете страни няма да се позволяват лица, отпътували или минали директно през Китай, Иран, Република Корея и Италия през последните 14 дни. Изключение са австралийски и новозеландски жители, непрекъснато пребиваващи, директни родственици на австралийски и новозеландски жители и непрекъснато пребиваващи, в това число съпрузи, деца и настойници (изключение се прави и за възпитаници 11 и 12 клас в австралийски и новозеландски учебни заведения, намиращи се в Китай при въвеждането на ограниченията.). Абсолютно всички, идващи в Австралия и Нова Зеландия са длъжни да се самоизолират (да се слагат под доброволна карантина) за 14 дни от датата на идване. Неспазване на тази мярка се санкционира с тежки санкции или депортиране. Забранено е акостирането на круизни кораби на територия и на дете страни.

Естония   - от 17 март Естония затваря границите за задгранични жители. Въвеждат се вкарват ограничения, позволяващи на естонците или притежателите на позволение за престояване да влизат в страната. Установени са и процедури за прекосяване на националните граници по време на рестриктивните мерки. Само жители на Естония и поданици на Естония с позволение за престояване или право на престояване ще могат да влязат в Естония в обозримо бъдеще, в това число притежателите на по този начин наречените сиви паспорти.

Чуждестранен жител, който няма признаци на болестта и чий непосредствен родственик е естонски жител или лице с право на престояване, може да влезе в страната под особено позволение на полицията. Чужденците, които би трябвало да влязат в Естония за интернационално военно съдействие, също ще получат достъп. Международният транспорт на артикули, в това число за хранителни и медицински артикули, е позволен за влизане в Естония. Ще бъде възложен спомагателен достъп за хора, които дават жизненоважни услуги, като да вземем за пример снабдители на гориво.  

Руската самолетна компания " Аерофлот " ще спре полетите сред Москва и Талин от четвъртък , 19 март до 30 април. Finnair, най-голямата самолетна компания във Финландия, ще анулира полетите до Естония от вторник, 17 март.

Турция    - считано от 17 март 2020 година  Турция затвори въздушните си граници с още 6 европейски страни -Англия, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Египет, Ирландия и Швейцария като общата численост на страните, с които Турция е прекратила осъществяването на полети става 20. Турските автобусни превозвачи „ Метро Туризъм “, „ Алпар Тур “ и „ Нилюфер “ анулират курсовете си до България. Поради това решение локалните автобусни превозвачи оферират вид за превозване на български жители до Одрин, по-късно с маршрутка до Граничен контролно-пропусквателен пункт. Затварят се театри, киносалони, концертни зали, изложбени салони, сватбени салони, заведения за хранене, механи, кафета, таверни, кафенета, салони за наргиле, интернет кафета и всички типове игрални зали. В Наказателния кодекс на Турция е планувано наказване отнемане от независимост от 2 месеца до 1 година за лица, които нарушават изискванията на въведена от управляващите карантина.

Израел  – по отношение на предварителната защита на разпространяването на ковид в Израел са въведени спомагателни ограничения за затваряне на всички детски градини, доста понижаване на броя на чиновниците на работните места; ограничение на публичния превоз: понижаване на броя на пасажерите в рейсовете и влаковете; болница Хашарон в Петах Тиква ще бъде превърната в специфична болница за справяне с коронавируса; по-големи ограничавания на обществените събирания. 

Правителството утвърди изключителни ограничения, разрешавайки на Шин Бет – Службата за национална сигурност, да наблюдава мобилните телефони на инфектираните с ковид и на тези, които в последните 14 дни преди диагностицирането им са били в контакт с тях. Мярката ще бъде в действие за 30 дни и би трябвало да бъде утвърдена от съответната парламентарна комисия в Кнесета.

Ливан   - след оповестеното на 15 март 2020 година изключително състояние в страната се ползват следните ограничения:
-Задължение на жителите да не напущат домовете си, като се изключи случаи на особена необходимост; От 00.00 ч. на 26 март се затваря интернационалното летище в Бейрут, както и всички въздушни, земни и морски входно-изходни пунктове в Ливан, като мярката е в действие до 24.00 ч. на 29 март т.г. 

Иран -  към момента няма отворени сухопътни Граничен контролно-пропусквателен пункт към прилежащи страни, които могат да бъдат употребявани от български жители за завръщане в България. Въпреки оповестената идна възбрана на Катар за влизане на непознати жители на територията на страната Kатарските авиолинии не престават да извършват постоянни полети един път на ден по маршрут Доха-Техеран-Доха. Освен трите полета седмично в събота, понеделник и сряда до Франкфурт, самолетна компания Иран Еър реализира три полета седмично в понеделник, сряда и петък до Париж и три полета седмично в неделя, вторник и четвъртък до Лондон.

Япония –  в интервала 15–21 март 2020 година са бъдат анулирани към 60% от интернационалните полети до и от Япония в резултат на пандемията от ковид и подхванатите ограничения от националните държавни управления. Най-сериозно понижение на броя на постоянните полети се чака по отношение на Китай (от 1600 на 150 полета), Република Корея (от 900 на 30), Тайван от 700 на 300), Съединени американски щати (от 520 на 480). Очаква се да бъде понижен броят на полетите до и от Хонконг, Тайланд и Макао.  Налице е анулация на полети и до Европа. Броят на полетите до дестинации в Италия е понижен от 12 на 5.  Япония е въвела степен 1 (повишено внимание) във връзка с пътувания  до всички страни от Шенген. Към сегашния миг не са въведени ограничавания във връзка с България. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР