Министерството на външните работи няма отношение към допускането на руския

...
Министерството на външните работи няма отношение към допускането на руския
Коментари Харесай

Мария Габриел: МНвР няма отношение към допускането на руския телевизионен екип на българска територия

Министерството на външните работи няма отношение към допускането на съветския ефирен екип на българска територия. Руският публицист, отпред на групата, е получил виза въпреки това членка на Европейски Съюз, а двамата, които са го придружавали са европейски жители.
 
Това изясни министърът на външните ни работи и вицепремиер Мария Габриел във връзка подадения по-рано през днешния ден сигнал от водача на групата на ДПС Делян Пеевски, че България е позволила екип на неразрешената в Европейски Съюз телевизия " Русия 1 ".
 
Вицепремиерът чака отчет по случая от Държавна организация национална сигурност (ДАНС). Обикновено допускането на публицисти от трети страни на територията на България става с позволение точно на Министерство на външните работи. Преди такова да се даде, публицистите минават на инспекция през ДАНС.
 
 Мария Габриел и Николай Денков Мария Габриел и Николай Денков Източник: БГНЕС
Забраната на Европейски Съюз за " Русия 1 " е за лъчение, а не за достъп на нейни публицисти в Европейски Съюз, посочи от своя страна министър председателят Николай Денков.
 
В репортажа на " Русия 1 " има и изявление на журналиста от БНР Петър Волгин, който споделя: " Обикновените хора не виждат никакъв проблем с Русия. Виждат го ръководещите. Това единствено демонстрира какъв огромен разлом има сред елементарните хора и ръководещите ".
 
" Един публицист от БНР говореше като представител на елементарните хора. Той не е елементарните хора, а публицист в социална медия. Щом желае да е като елементарните хора, няма потребност да е публицист ", разяснява Денков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР