Министерството на външните работи на Великобритания извика за обяснения дипломатическия

...
Министерството на външните работи на Великобритания извика за обяснения дипломатическия
Коментари Харесай

Британското Външно привика ирански дипломат заради задържания танкер

Министерството на външните работи на Англия извика за пояснения дипломатическия представител на Иран поради арестувания в Ормузкия проток танкер Stena Impero, който е под английски байрак, заяви The Guardian.

По-рано през днешния ден в коментар за дейностите на Иран външният министър Джереми Хънт съобщи, че Техеран е избрал рисковия път на дестабилизиращото държание и даде обещание да даде корав отговор, в случай че танкерът не бъде освободен. В същото време на съвещанието на спешната комисия Cobra е било признато решение за възпиране от военни ограничения и за придържане единствено към дипломатическите.

Вчера Корпусът на пазителите на Ислямската гражданска война в Иран заяви, че танкерът е арестуван поради нарушаване на интернационалните правила за корабоплаването и е конвоиран до порт Бандар-Аббас в иранската провинция Хормозган. Като причина за задържането иранската страна уточни нуждата от осъществяване на следствие на конфликта сред английския танкер и рибарски транспортен съд.

Външният министър на Иран Джавад Зариф се разгласи в отбрана на дейностите по отношение на танкера Stena Imperо. В Туитър той написа, че за разлика от пиратството в Гибралтарския проток, иранските ограничения в Персийския залив са в цялостно сходство с интернационалното право. „ Както споделих в Ню Йорк, точно Иран подсигурява сигурността в Персийския залив и Ормузкия проток “, написа Зариф.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР