Министерството на външните работи на управляващото в Афганистан талибанското движение

...
Министерството на външните работи на управляващото в Афганистан талибанското движение
Коментари Харесай

Талибаните призоваха България да накаже виновните за смъртта на мигрантите до Локорско

Министерството на външните работи на ръководещото в Афганистан талибанското придвижване прикани управляващите у нас да санкционират виновните за гибелта на 18-те мигранти от Афганистан, открити мъртви в камион край село Локорско в петък следобяд. Сред починалите е и дете на към 7 година, а други други 34 мигранти оцеляват по знамение. Седем души са арестувани във връзка със случая.

" Искаме всички интернационалните организации, и изключително приемащата страна (България), да арестуват и подведат под отговорност трафикантите ", се споделя в изказване на талибаните, публикувано от афганистанските медии, представени от " Интерфакс ".

Осъждан за трафик на бежанци е уредникът на канала, по който е трябвало да минат 18-те афганистанци. Петима бяха арестувани часове след откриването на труповете, измежду тях и притежателят на камиона.

Министерство на външните работи на талибанското придвижване изрази съболезнования на фамилиите на жертвите на трагичния случай и прикани афганистанците да не излагат живота си на заплаха, доверявайки се на измамници и трафиканти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР